Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольської міської громади освіти освітній україни проєкт (керівник закладів міського голови територіальної влади листопада державного бюджету сергій анатолій голова сі
Інвестиції в освіту – це найкращий вклад у наше майбутнє
2021-11-19

Освіта – це та фундаментальна основа, яку ми спільно повинні закладати заради щасливого майбутнього нинішнього і прийдешніх поколінь. Освітній проєкт «Ноутбук кожному вчителю», що ініційований Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки України, на сьогоднішній день реалізовано у восьми областях України. Полтавська область отримала майже 2,5 тисячі ноутбуків, зайнявши друге місце в загальному рейтингу регіонів України після Дніпропетровської.

Амбітні цілі виконавчої влади стали реальністю, а для Хорольської міської територіальної громади більш як пів мільйона гривень залучених із державного бюджету коштів – це суттєве зміцнення матеріально-технічної бази шкільних закладів. За ініціативи міського голови Сергія Волошина, у серпні цього року на позачерговому засіданні 16-ої сесії із бюджету Хорольської міської територіальної громади на такий важливий освітній проєкт було виділено 336,802 тис. грн., що складає 36% його загальної вартості.

17 листопада 2021 року в Полтавській обласній державній адміністрації за участі голови Олега Синєгубова Хорольській міській територіальні громаді було вручено сертифікати та передано нову комп’ютерну техніку. На умовах співфінансування за кошти міського і державного бюджетів для 19 загальноосвітніх закладів освіти Хорольської міської ради придбано 50 ноутбуків.

19 листопада 2021 року в залі засідань Хорольської міської ради відбулася урочиста церемонія вручення нової комп’ютерної техніки директорам шкіл, які передадуть їх вчителям для використання в роботі та організації дистанційного навчання. Із вступним вітальним словом виступили очільник громади Сергій Волошин та начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Штейнберг. Щасливим володарям сучасні гаджети із подарунковими сертифікатами вручили міський голова та депутати Хорольської міської ради восьмого скликання – Олег Кібенко та Анатолій Вовк.

Вергунівській, Шишаківській, Староаврамівській і Мусіївській сільським школам окремо доставлено ноутбуки на місця, як цінні подарунки. Приємну місію здійснив міський голова Сергій Волошин разом із керуючою справами (секретарем) виконавчого комітету Галиною Козловою та начальником відділу освіти, молоді та спорту Іриною Штейнберг. Принагідно оглянули навчально-матеріальну базу шкіл, яка за останні роки помітно зміцніла завдяки спільним зусиллям місцевої влади та базових господарств – СВК «Перемога» (керівник Анатолій Пасюта), ТОВ «Астарта Прихоролля» (керівник Павло Кандиба) та СТОВ «Мусіївське» (керівник Наталія Гомон). На наступному тижні планується передати комплекти нових сучасних девайсів іншим сільським школам.

Карантинні обмеження, на жаль, вносять свої корективи в освітній процес. Однак, завдяки національному проєкту «Ноутбук кожному вчителю» усі бар’єри можна подолати заради нових знань для дітей. Маємо надію, що освітній проєкт буде реалізовано і в наступних роках аби ми мали змогу  отримати ще більшу кількість комп’ютерної техніки для освітніх закладів нашої громади.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]