Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської писемності української галина голова праці вірші зустріч районної секретар ветеранів громадської волошина хорольського міського голови президії зустрічі колишній козлові
Зустріч шанувальників рідного слова
2016-11-09

Які б не були заборони, і хто б не хотів нас зломить

Живи, український народе, і мова твоя буде жить!

(Емма Німець)

   Дню української писемності та мови була присвячена зустріч самодіяльних поетів та прозаїків міста з ветеранами праці з підприємств, організацій різних галузей. Її організувала і провела за сприянням Хорольського міського голови Сергія Волошина голова президії громадської Ради ветеранів при виконавчому комітеті міської ради Галина Козлова.

Дню української писемності та мови була присвячена зустріч самодіяльних поетів та прозаїків міста з ветеранами праці з підприємств, організацій різних галузей. Її організувала і провела за сприянням Хорольського міського голови Сергія Волошина голова президії громадської ради ветеранів при виконкомі міської ради Галина Козлова.

Галина Михайлівна, привітавши присутніх зі святом, не тільки розповіла про історію зародження української писемності та мови, зачитала «Молитву про мову» Ольги Яворської та вірш «Не цурайся слова», а й була ведучою заходу.

Потім усіх шанувальників рідного слова привітала секретар виконкому міської ради Наталія Іванютенко.

Роздумами про свій життєвий шлях та роль учителя в прищепленні любові до рідної мови поділився колишній директор Міжрегіонального центру заслужений працівник народної освіти Олександр Заїка. Потім він розповів кілька своїх віршів та виконав пісні на власні твори.

Про приниження в Україні рідної мови вела мову колишній директор центральної районної бібліотеки самодіяльна поетеса Людмила Сайно. Оплесками нагородили учасники зустрічі прочитані нею вірші «Як в минувшину, так і донині» та «Вже чимало прожито життя».

До недавнього часу колишнього редактора районної газети «Вісті Хорольщини» В’ячеслава Теренька хорольці знали як чудового журналіста та автора поетичних творів. Цього разу В’ячеслав Іванович виніс на суд слухачів власну новелу «Дві в чорному», яка схвально була сприйнята присутніми.

Вячеслав Теренько подякував міському голові Сергію Волошину за фінансову підтримку заходу, а Галині Козловій за організацію та проведення подібних цікавих та неординарних заходів.

Свої вірші того дня дарували Емма Німець, Таїсія Артюшенко, Катерина Штомпель, Людмила Шабала та інші.

Під час зустрічі, яка проходила під девізом «До мови доторкнемось серцем», виступили ветерани праці колишні міський голова Ольга Солдатенко, секретар міської ради Валентина Клименко, спеціаліст управління Пенсійного фонду України в Хорольському районі Віра Сурмач, головна медична сестра поліклінічного відділення центральної районної лікарні Любов Кравцова.

Линули вірші та пісні наших земляків, зокрема, талановитої поетеси Любові Борової, яка вже відійшла за межу вічності.

Протягом трьох годин тривав захід, який пройшов на високому рівні, і всі змогли посмакували чудовими українськими стравами, приготованими учасницями зібрання та за підтримки міської ради. Присутні щиро дякували Галині Козловій за змістовний відпочинок, де вони відчули себе комфортно, як в дружній родині.

Хочеться вірити, що День української писемності і мови на 26-му році нашої Незалежності сколихне і молодь, і старше покоління. Як сказав письменник Василь Шкляр, ми любимо нашу мову і говоримо українською не тому, що вона солов’їна, вишнева чи супергеніальна з лексичного погляду, а тому, що вона наша.

Тож плекаймо і бережімо рідну мову!

 

Анатолій ОЛІЙНИК

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]