Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

офф-роуд змагання області інших україни бездоріжжя (off-road) спорту покриття спосіб відпочинку опанасенка таких трасу участь екіпажів змаганнях серед непримітне змайстровані
Змагання «Диких козаків» на лоні дикої природи
2021-06-13

Видовищно, захопливо й дуже цікаво пройшли загальноукраїнські змагання серед автолюбителів з офф-роуд (off-road) у селі Іващенки, що на Хорольщині. Майже дві доби, 12 і 13 червня, завзяті козаки на своїх «залізних конях» підкорювали важкопрохідні траси на природній місцевості. Офф-роуд – це вид технічного спорту і активного відпочинку в екстремальних умовах по дорогах без твердого покриття.

Хорольський край здавна славиться гостинністю, тож на автоперегони по нашим місцевим трекам з’їхалися учасники й глядачі з різних куточків України. До велелюдної юрби цього дня приєдналися мешканці міста Прилуки Чернігівської області, Березані Київської області, Кременчука, Світловодська Кіровоградської області, Гадяча, Лохвиці, Заводського, Миргорода, Лубен, Полтави та інших населених пунктів України. У змаганнях узяла участь і команда хорольців із трьох екіпажів, яка не підвела і гідно виступила на змаганнях серед затятих гонщиків – справжніх професіоналів автосправи. Усього змагалося більше 20 екіпажів, які складалися із пари пілота й штурмана. Рев моторів повноприводних автівок розбудив дику природу й прокотився багатозвучним ехом по широких мальовничих просторах Іващенок, які стали більш прославленими у колі фанатів екстремального водіння.

Похмура й дощова погода внесла свої корективи. Тож подолання визначеного маршруту на позашляховиках по дорозі без покриття, та е й по канавах з грязюкою і глибокими калюжами, здавалося цілим подвигом. Не всім вдавалося подолати трасу. Вона підкорювалася лише найсміливішим і найспритнішим екстремалам. За категорією складності кожен екіпаж обирав свою трасу, з урахуванням технічних можливостей керованого автомобіля: ТР-0, ТР-1, ТР-2 – з легшими перешкодами або ж ТР-3  – надскладна. Багатьох автогонщиків підводила техніка. Але в таких перегонах важлива не перемога, а участь.

Для учасників заїздів перегони по бездоріжжю – це не просто технічний вид спорту, а спосіб самовираження, можливість проявити справжній чоловічий характер. Для когось офф-роуд став активним видом відпочинку й урізноманітненням дозвілля, а для умільців – ще й нагодою для того, щоб продемонструвати власноруч змайстровані технічні засоби пересування. Чимало таких екземплярів вразили загальним зовнішнім виглядом, креативними елементами тюнінгу й потужністю двигунів. Непримітне на перший погляд малолітражне авто, складене із Субару й ЛУАЗу березанськими умільцями, на трасі ТР-0 з легкістю подолало важкопрохідне для інших суперників бездоріжжя. Глядацька симпатія та гучні аплодисменти дісталися екіпажу цієї диво-техніки. Незабутнє видовище з порцією адреналіну, яке варто побачити на власні очі.

Спортивно-розважальний захід проведено за ініціативи Андрія Данилейка – представника ГО «Клуб любителів бездоріжжя Дикі козаки» (off-road), Романа Опанасенка,   Олексія Опанасенка та за організаційно-інформаційної підтримки Хорольської міської ради, СВК «Перемога», приватних підприємців та інших спонсорів.

Усім велика вдячність за успішно проведені спортивні змагання, які здружують і згуртовують людей за спільними інтересами, пропагують здоровий та активний спосіб життя.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]