Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

будинку управління комунсервіс» питання керівник міської будинку» закон місцевої договір збори управителя детально зібранні місніченко співвласників якого співвласники маркса
Збори із мешканцями багатоквартирного будинку
2015-07-17

   14 липня відбулися збори жителів будинку № 25 по вул. Карла Маркса щодо визначення форми управління багатоквартирним будинком. На зборах були присутні заст. міського голови Місніченко В.О., депутат міської ради цього округу Керекелиця В.М., керівник КП «Комунсервіс» Вишневський О.Д.

   З 1 липня 2015 року набув чинності Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Закон передбачає тотальну передачу прав з управління багатоквартирними будинками ОСББ або приватним особам, призначеним місцевою владою за конкурсом (якщо співвласники не створять ОСББ протягом року). Управителі-фізособи будуть призначатися на конкурсній основі виконавчим органом місцевої ради, на території якого розташований багатоквартирний будинок. У такому випадку ціна послуги з управління будинком визначається за результатами конкурсу, а договір про надання послуг з управління строком на 1 рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначений керівник. Якщо за місяць до закінчення зазначеного терміну жодна із сторін не повідомить письмово іншу сторону про відмову від договору, договір вважається продовженим на черговий річний термін.

   Співвласники можуть обрати управителя безпосередньо, керуючись загальними нормами цивільного законодавства, або через ОСББ, тобто організацію, яку вони створили самі на підставі Закону «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

   Саме це питання детально обговорювалося на зібранні. Присутнім детально пояснили, що передбачається законом, які існують форми визначення управителя. Голова ОСББ Волошин С.М. поділився досвідом роботи їхнього об’єднання. Керівник КП «Комунсервіс» запевнив жителів будинку у сприянні вирішення питання, не зважаючи на прийняття будь-якого рішення.

   Заст. міського голови Місніченко В.О. дав вичерпні відповіді на чисельні запитання, котрі виникли під час зустрічі. Зокрема були порушені питання ремонту асфальтного покриття біля будинку, законності «врізки» до каналізаційного люку будинку приватних магазинів, заїзду у двір великогабаритних автомобілів для розвантаження товарів для крамниць та інше.

   На зібранні мешканці будинку по вул. К. Маркса, 25, керівництво КП «Комунсервіс» та представники міської ради провели дієвий діалог, який сприятиме вирішенню значної частини щоденних, але таких злободенних питань.

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]