Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської false комітету виконавчого відділу доповіла начальник minor-latin засідання x-none calibri хорольської через паливі майна питань закладів освіти прийнято
Засідання виконавчого комітету: головні новини
2021-09-21

21 вересня 2021 року в залі засідань адміністративного приміщення Хорольської міської ради відбулося дев’ятнадцяте засідання виконавчого  комітету. Під головуванням міського голови участь у засіданні виконкому взяло 21 із 30 осіб у персональному складі. Розглянуто  27 питань порядку денного та різне, прийнято відповідні рішення.

Про підготовку комунальних підприємств Хорольської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років доповіла начальник відділу комунальної власності, житлово-комунального майна та благоустрою виконавчого комітету міської ради. Керівників комунальних підприємств КП «Комунсервіс», КНП «Хорольська міська лікарня», КНП «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги», КП «Хорольська друкарня» та відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради зобов’язано до 15 жовтня виконати план робіт по підготовці до опалювального періоду.

Прийнято рішення про надання матеріальної допомоги для 10-ти малозабезпечених громадян, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. По цьому питанню доповіла начальник загального відділу виконавчого комітету міської ради Ніна Гвоздик. В умовах сьогодення, коли рівень життя більшості людей на межі бідності, виконавчий комітет міської ради надає допомогу на вирішення матеріально-побутових проблем у межах соціальної Програми «Турбота».

Про стан підготовки закладів загальної середньої та дошкільної освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років доповіла начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради Ірина Штейнберг. Усього в комунальній власності міської ради перебуває 46 навчальних закладів, із яких 36 опалюються власними газовими котельнями та теплогенераторними, 2 – котельнями на альтернативному паливі, 7 – на твердому паливі та в одній школі встановлено електричне опалення. Як прозвітувала доповідачка, в освітніх закладах проведено поточні ремонти котелень та теплогенераторних. Через процедуру державних закупівель здійснено закупівлю дров у достатній кількості для опалення шкільних приміщень котлами на твердому паливі. Поки що залишається невирішеною проблема придбання природного газу через процедуру відкритих торгів для шкіл, котельні яких оснащені газовими котлами. Торги проводилися з урахуванням ціни 18 грн/м³ газу, однак вони не відбулися через відсутність учасників. У зв’язку з підвищенням ціни на природній газ до 25 грн./ м³, виникла додаткова потреба в коштах. Також нерозв’язаною на сьогоднішній день є й проблема стосовно надання послуги з постачання теплової енергії для опорного закладу «Хорольська гімназія» та Хорольського НВК  від ТОВ «ПОЛТАВА-ТЕПЛОЕНЕРГО».

Затверджено фактичну мережу закладів загальної середньої освіти Хорольської міської ради із середньою наповнюваністю класів – 13 учнів у 24 школах, у тому числі по класах, по кількості учнів на інклюзивній формі навчання, по групах продовженого дня тощо.

На підставі рішень комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті міської ради надано дозволи на здійснення правочинів, зокрема дарування нерухомого майна малолітнім та неповнолітнім особам. Також затверджено протокол засідання комісії з питань формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам, про що доповіла начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Наталія Гавриленко.

Виконкомом надано дозвіл Всеукраїнській єврейській організації «Об’єднана єврейська община України» на встановлення пам’ятного знаку на території колишнього єврейського кладовища по вулиці Чехова (мікрорайон Заяр’я). Община зобов’язується встановити пам’ятний знак на місці поховань своїх предків за рахунок власних коштів відповідно до наданого ескізу.

Прийнято низку рішень містобудівельного характеру щодо впорядкувань адрес об’єктів нерухомості, по яких доповіла начальник відділу містобудування, архітектури та цивільного захисту населення Тетяна Чігер. Велика кількість заяв щодо впорядкування документації на об’єкти нерухомого майна пов’язана з укладенням договорів із газовою компанією «Нафтогаз». Міський голова Сергій Волошин та члени виконавчого комітету схвалили такі рішення аби посприяти в забезпеченні громадян теплом в опалювальний період на договірних умовах з державим постачальником газу.

У цілому засідання виконкому пройшло злагоджено й конструктивно.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]