Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ЗАСІДАННЯ 71 СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ
2015-08-05

   29 липня 2015 року відбулося засідання чергової сімдесят першої сесії міської ради. В роботі сесії також брали участь депутати районної ради Волошин С.М. та Хижняков В.В., керуючий Хорольською філією «Ощадбанк» Тягній Ю.І., представники КП «Комунсервіс» та засобів масової інформації. Відеозапис засідання за посиланням http://youtu.be/-_OfZppK-H0

   На порядок денний пленарного засідання Хорольської міської ради вносилися наступні питання:

 1. Про затвердження звіту про виконання бюджету міської ради, плану надходжень місцевих податків і зборів з акцизного податку за 6 місяців 2015 року (доповідала Вітряк А.І. - завідуюча відділом обліку і звітності; Захарова Т.В. - завідуюча відділом соціально-економічного розвитку).

2. Про внесення змін до програми соціально-економічного розвитку міста Хорол на 2015 рік (доповідав Місніченко В.О. – заступник міського голови).

3. Про внесення зміни до програми фінансової підтримки міського КП «Комунсервіс» на 2015 рік (допов. Місніченко В.О. – заст. міського голови).

4. Про внесення змін до програми розвитку дошкільної та позашкільної освіти в м. Хорол на 2013-2015 роки (допов. Місніченко В.О. – заст. міського голови).

5. Про внесення змін до програми формування розвитку ЖКГ на 2011-2014 роки (допов. Місніченко В.О. – заст. міського голови).

6. Про внесення змін до міської програми соціального захисту жителів територіальної громади «Турбота» на 2014-2015 роки (допов. Керекелиця В.М. – секретар міської ради).

7. Про внесення змін до міського бюджету на 2015 рік (допов. Вітряк А.І. - завідуюча відділом обліку і звітності).

8. Про оприлюднення проекту рішень сесії міської ради (допов. Бибик В.В. – зав. юридичним відділом).

9. Про затвердження проектно-кошторисних документацій (допов. Місніченко В.О. – заст. міського голови).

10. Про внесення змін до рішення 69 сесії міської ради шостого скликання № 206 від 28.05.2015 р. «Про затвердження проектно-кошторисної документації» (допов. Місніченко В.О. – заст. міського голови).

11. Про затвердження змін до річного плану державних закупівель на 2015 рік (допов. Захарова Т.В. - завідуюча відділом соціально-економічного розвитку).

12. Про затвердження рішень виконкому, прийнятих у міжсесійний період (допов. Іванютенко Н.М. – секретар виконкому).

13. Про користування земельними ділянками (допов. Головченко Т.М. – спеціалісти земельного відділу).

   Під час роботи сесії  депутати обговорювали питання затвердження технічної документації щодо переділу земельної ділянки комерційного призначення, що знаходиться на перехресті вулиць 1 Травня і Леніна. Депутат Юрченко В.Д. зазначив, що згідно архітектурного плану міста, там мала би бути зона для відпочинку. На що йому заперечили депутати Шепель В.М. та Левченко М.М. і зауважили, що потрібно окультурити цю ділянку для торгівлі, що нині там проводиться, та розприділити чи продати людям, які побудують там належні кіоски.

   Міський голова Ігор Свириденко виніс на розгляд депутатам міськради проблемну ситуацію, яка була опублікована на сайті облради та у друкованих ЗМІ, про можливе будівництво нового заводу на місці Хорольського ветсанутьльзаводу. У місті виникає багато непорозумінь із цього приводу.

   В ході сесії депутат Юрченко В.Д. висловив своє хвилювання щодо відновлення  такого підприємства.   Постає питання – чому саме в Хоролі будується завод, де немає в радіусі 50-100 км бази сировини, і чому ця сировина буде завозитися із інших областей України? Чому саме Хорол, коли у місті працює молококомбінат дитячих продуктів, якому потрібна чиста екологічна продукція для дітей? Діє ботанічний сад загальнодержавного значення – чому це не враховано? Орієнтовно було підраховано, що на новостворений завод для переробки буде завозитися сировини близько 100 тонн на день (за рік майже 25 тис. тонн). Треба взяти до уваги, що весь транспортний потік буде йти через місто, а це і розбивання доріг великовантажними автомобілями, і ще й зіпсоване відходами навколишнє середовище.

  Щодо аналогічного Лідського ветсанзаводу (Республіка Білорусь), який працює із жовтня 2014 року, то від райцентру він знаходиться на відстані 25 км., а до найближчого села – за 1,5 км.

   Депутат Шепель В.М. також виступив проти створення такого заводу і додав, що такі підприємства треба створювати десь у зоні відчуження, на кшталт нинішнього Чорнобиля.

   Як представник молококомбінату, Букало М.В. наголосив про те, що їхнє підприємство крайнє стурбоване даною ситуацією. Адже згідно Закону України «Про дитяче харчування» передбачено, що завод може працювати лише у екологічно чистій сировинній зоні. А це означає, що якщо почне працювати завод з утилізації, то стане під питанням комбінат з виробництва дитячих продуктів…

   Тож після жвавих дискусій в ході сесійного обговорення, депутати разом із міським головою висловили своє занепокоєння. Вони підготували лист-звернення до народного депутата України Костянтина Іщейкіна, голів облдержадміністрації, обласної ради, Хорольської РДА та районної ради про несумісне розміщення ветсанзаводу із розташованими в Хоролі молококомбінатом дитячих продуктів, ботанічним садом, гуртожитками, через виділення в навколишнє середовище неприємних та шкідливих викидів.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]