Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

розвитку голови районної хорольської засідання регіону україни регіонів запуск міського заступника досвіду можливості децентралізації місцевої влади міста країн основі реалізації
Запуск регіонів: початкова практика в Хоролі
2017-11-01

01 листопада 2017 року в приміщенні залу засідань відділу освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації відбувся семінар з реалізації Проекту «Запуск регіонів/Launching Regions: планування і менеджмент». Робоче засідання відбулося за участю експертів Українського інституту міжнародної політики/Ukrainian institute for international politics Надії Афанасьєвої, Марини Хромих, Ірини Коври, керівників місцевої влади: голови Хорольської райдержадміністрації Лариси Звірко, голови Хорольської районної ради Віри Мартюк, заступника голови районної ради Романа Гловацького, міського голови Сергія Волошина, заступника міського голови Яни Карманської, депутатів міської і районної ради, представників відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА, апарату міської ради та громадськості.

Ініціатива УІМП розпочалась відносно недавно в 2015 році спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на основі досвіду країн Європейського Союзу.

Запуск регіонів – це ініціатива УІМП, спрямована на підтримку реформи децентралізації та покращення інвестиційної привабливості регіонів України. На основі досвіду розвинених країн УІМП забезпечує розробку і реалізацію комплексу програм та заходів для допомоги Мінрегіону України щодо втілення реформи децентралізації в Україні.

Керівники місцевої влади відкрили засідання, звернувшись до присутніх зі своїми промовами і висловили своє власне баченнями стосовно проблем і перспектив розвитку територіальної громади. Очільники міста і району прийшли до спільної думки, що заради розвитку нашого регіону і досягнення максимальних результатів, створення доступних і якісних суспільних благ для громади, варто консолідувати зусилля і працювати на принципах взаємопідтримки і тісної співпраці.

Для залучення інвестицій між учасниками тренінгу обговорено можливості розробки грантових проектів. Перспективи розвитку нашого регіону ґрунтуються на його унікальних особливостях, тож важливо вміло їх розпізнати і використати для того, щоб привабити інвесторів. Досить важливо знати особливості і сильні сторони регіону, щоб правильно викласти і позиціонувати їх в інвестиційних проектах.

Хорольщина – це мальовничий і гостинний край, де є можливості для розвитку зеленого туризму, а кулінарні аспекти дають можливість організовувати фестивалі, тури, культурно-розважальні заходи.

Представники УІМП розповіли учасникам засідання про особливості стратегічного розвитку, міжмуніципальну спрівпрацю, партнерські відносини з сусідніми громадами тощо. В цілому, експертами було досить кваліфіковано, детально і на конкретних прикладах викладена корисна інформація, яка знадобиться на практиці в процесі реалізації стратегії сталого розвитку міста.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]