Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Заходи безпеки під час користування газовими приладами та пічним опаленням
2021-10-06

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської обласної державної адміністрації повідомляє, що з настанням холодів та початком опалювального сезону в області частішають випадки отруєння чадним газом. З початку року на території Полтавської області сталося 16 випадків отруєння чадним газом, внаслідок чого загинуло 5 людейта постраждало 22 особи, у тому числі – 5 дітей. Отруєння газом вкрай небезпечне. 

Найчастіше отруєння побутовим і чадним газом відбувається серед дітей, залишених без належного нагляду, сплячих людей і людей, що знаходяться в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння.
  Лікарі нагадують основні причини, симптоми та дії у випадку отруєння чадним газом.

Симптоми отруєння чадним газом:
  - головний біль (самий ранній симптом);
  - блювота;
  - запаморочення;
  - біль у грудях;
  - дратівливість;
  - сплутаність свідомості;
  - порушення координації рухів;
  - синюшний або яскраво-червоний відтінок шкіри;
  - втрата свідомості.

Головним принципом долікарської медичної допомоги (лише за умов, що немає жодної можливості отримати кваліфіковану допомогу) при отруєнні чадним газом є негайне усунення джерела надходження чадного газу. Ні в якому разі не можна запалювати світло або вогонь, тому що це може спровокувати вибух. У приміщенні необхідно відкрити вікна для свіжого повітря.
  Постраждалого необхідно якнайшвидше винести або вивести (якщо він не втратив свідомість) на повітря та викликати «швидку».
  Найважливіше – негайно, якщо є підозра на те, що погіршення самопочуття викликано отруєнням чадним газом, звернутися по кваліфіковану допомогу до медичного закладу! Якщо допомогу не надано своєчасно, то хворий може загинути. Слід пам’ятати, що своєчасне надання допомоги лікарем значно підвищить шанси на виживання, одужання.

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ!

Перед вмиканням побутових газових приладів необхідно провітрити приміщення, а кватирку вікна залишити відчиненою на період роботи газового приладу.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що перед увімкненням газового приладу необхідно спершу піднести запалений сірник до пальника і тільки після цього відкривати кран.

Перш ніж запалити пальник духової шафи, необхідно провітрити духову шафу.

Перед користуванням газовими приладами, що мають відведення продуктів згоряння у димоходи, необхідно обов’язково перевірити в них тягу. Перевірка та прочищення вентиляційних та димових каналів проводиться одночасно, обов’язково перед опалювальним періодом, з оформленням відповідних актів – димоходи опалювальних котлів, ємкісних водонагрівачів (колонок), інших опалювальних приладів, що працюють сезонно.

Перевірка здійснюється один раз на рік – перед початком опалювального сезону, а для приладів, які працюють увесь рік – два рази (навесні і восени).

Вимагайте від житлово-комунальних служб чищення димоходів !!!

Один примірник акту перевірки димових та вентиляційних каналів повинен передаватись у газове господарство. Термін дії актів – 12 місяців.

У зимовий період, у період різьких похолодань, власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів та вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів.

При відсутності тяги в димоході користування газовими приладами (котлом або колонкою) КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО.

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! У сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвод продуктів згоряння в димоходи з причини можливості виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення. Це небезпечно для життя.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

Категорично забороняється самостійно підключати, відключати та переставляти газові прилади, а також ремонтувати їх. Усі ремонтні роботи та монтаж газових приладів повинні виконуватися тільки працівниками газового господарства!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]