Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

дітей також потім розповіла виховання батькам розвитку закладі дітьми дацій казки дошкільного вихователів мовлення збори веселка» дошкільному навчальному присутніх
Загальні батьківські збори у дошкільному навчальному закладі «Веселка»
2013-05-02

Загальні батьківські збори у дошкільному навчальному закладі «Веселка»

 

«Роль родинного виховання у мовленнєвому розвитку дитини» – такою була тематика загальних батьківських зборів, які відбулися 29 квітня у Хорольському дошкільному навчальному закладі «Веселка».

У чудово вбраній до травневих та Великодніх свят залі зібралися батьки, завідуюча Криворотько Л.Г., методист закладу Дацій Г.П., практичний психолог Педюра Я.В., а також запрошені міський голова Свириденко І.В. та лікар-педіатр Березенко Г.М.

Розпочала збори завідуюча ясла-садком Криворотько Людмила Григорівна, яка розповіла про роль сім’ї та родини у вихованні розвитку мовлення дітей, про необхідність спілкування батьків зі своїми синочками та донечками, адже саме у сімейному колі формується правильне мовлення, світогляд та характер майбутньої дорослої людини. Але потрібно бути досить обережними, бо діти, як весняні бруньки, і треба прикласти чимало зусиль, щоб не ранити їхню тендітну душу та почуття.

 Потім перед присутніми виступила вихователь-методист вищої категорії «Старший вихователь» Дацій Ганна Петрівна, яка ознайомила присутніх з доповіддю «Збагачення мовленнєвої взаємодії педагогів з дітьми народознавчими мотивами дітей у вихованні гуманістичної моралі, етичної культури, патріотичного виховання дітей дошкільного віку». Ганна Петрівна у своєму виступі торкнулася теми народного виховання дітей з метою збереження нації, забезпечення духовної єдності поколінь, а щодо конкретної роботи з дітьми у закладі, то вихователі надають перевагу організації тематичних та інтегрованих занять, розваг, екскурсій-оглядів. Також методист розповіла про проведення в ДНЗ майстер-класів для вихователів: по нетрадиційним технікам образотворчої діяльності та по писанкарству восковою технікою розмальовування писанок на видутих яйцях (учитель образотворчого мистецтва Хорольської гімназії Дворнік Н.Г.), а також по виготовленню ляльки-мотанки та робіт з полімерної глини (керівники гуртків народної творчості при ЦДЮТ Шепель А.В. та Музиченко Н.М.). Завершила свою доповідь Дацій Г.П. словами вдячності батькам, які надають спонсорську допомогу садочку, а особливо ПП Бакуменко В.І. у оформленні фотостендів.

Лікар-педіатр Березенко Г.М. коротко розповіла про профілактику інфекційних захворювань. Часто, зазначила лікар, можна почути скарги від вихователів дитячих садочків про те, що самі ж батьки, знаючи, що їхня дитина хвора, все одно приводять до дошкільного закладу. А саме це призводить до швидкого поширення інфекцій на інших здорових дітей у групі та садку. Також педіатр наголосила, що вакцинація дітей повинна бути 95% (лише крім випадків, коли  певні протипоказання). Потім вона ознайомила членів зібрання з пам’яткою для населення щодо приготування, вживання та зберігання харчових продуктів та води.

Далі слово взяв міський голова І.В.Свириденко, який подякував за запрошення та наголосив, що дійсно велику роль у розвитку мовлення дітей має виховання у родині. Потім мер повів розмову про утримання ДНЗ згідно з міською програмою, та пообіцяв допомогти з ремонтом павільйону, фасаду, вікон та приміщення у «Веселці». На завершення виступу Ігор Володимирович також виразив вдячність батькам, а також спонсорам, особливо ПАТ «Хорольський механічний завод» у допомозі дитячому садочку, адже саме спільні зусилля приведуть до позитивного розвитку наших дітей.

Потім практичний психолог Педюра Я.В. розповіла батькам про контроль у перегляді дітьми казок та мультфільмів по телебаченню. А також коротко повідала про казкотерапію, про те, що батькам необхідно більше читати казки своїм діткам, і можна придумувати цікаві сімейні авторські казки. Потім Яна Володимирівна провела з батьками психологічну гру.

На завершення батьківських зборів відбувся творчий звіт музичного керівника та вихователів середньої групи № 2 «Дзвіночок» по темі: «Казкотерапія в роботі з дітьми дошкільного віку» (театралізація казки «Пригоди малого курчатка»). Саме ця вистава не залишила нікого з присутніх байдужими, адже чудова гра акторів-вихователів та пісні й таночки у виконанні дітей були неперевершеними.

 

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]