Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Заборона торгівлі алкоголем уночі на території м. Хорола
2018-05-17

Проблема зловживання алкоголем є досить актуальною соціальною і медичною проблемою у наші дні для багатьох держав. Об’єми споживання алкоголю в усьому світі говорять про сумну статистику. Навіть малі дози вживання алкоголю призводять до негативних наслідків та нещасть: автокатастроф, травмування та позбавлення працездатності, розпаду сім’ї, асоціальності, втрати духовності та повної деградації людини у суспільстві.

Масштаби великих неприємностей від впливу алкоголю вражають, тому цю проблему людства цілком справедливо вважають соціальним злом. У групу ризику насамперед потрапляє підростаюче покоління: діти, підлітки, молодь, серед яких – майбутні матері. Алкоголь особливо згубно впливає на несформований організм, отруюючи токсинами і поступово руйнуючи його.

Щорічно в Україні через алкоголізм помирає понад 40 тис. людей. За даними Всесвітньої організації здоров’я, Україна за рівнем вживання алкоголю посідає 6 місце в світі. Також невтішна ситуація з вживанням алкоголю серед підлітків – понад 83% з них вже мали досвід вживання спиртних напоїв. В ході соціологічного опитування майже 35% підлітків зазначили, що їм легко або дуже легко придбати алкогольні напої.

У зв’язку з загостренням цієї проблеми на загальнодержавному рівні виникла необхідність встановити обмеження на продаж в Україні алкогольних напоїв в нічний час. Згідно з ухваленим Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22.03.2018 року №3149, Хорольська міська рада в межах території міста Хорола встановила заборону на продаж алкогольних напоїв суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби – з 22:00 години до 06:00 години. Ця заборона встановлена прийнятим відповідним рішенням 44-ої позачергової сесії Хорольської міської ради сьомого скликання і вступає в дію з моменту його оприлюднення в засобах масової інформації – з 18 травня 2018 року.

 

Рішення сесії «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хорол в нічний час» від 11 травня 2018 року №1074 – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]