Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

З турботою про здоров’я дітей та закладення його міцного фундаменту
2021-12-11

Організація та якість харчування дітей у закладах дошкільної освіти та загальної середньої освіти стали особливо актуальною темою сьогодення. Як для держави, так і для місцевої влади стоїть першочергове завдання – забезпечити якісне харчування дітей, як основу їх здоров’я та повноцінного фізичного й розумового розвитку. 

Упроваджена урядом реформа системи харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку поставила чимало викликів для влади. Для організації належного харчування дітей у дитячих садочках та школах Хорольської міської ради міський голова Сергій Волошин та начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Штейнберг докладають усіх можливих зусиль.

У всіх 47 комунальних закладах освіти Хорольської міської територіальної громади (24 школах і 23 садочках) організовано харчування дітей з огляду на принципи збалансованості та корисності. При складанні меню враховуються асортимент страв, енергетична цінність раціону з урахуванням фізіологічних потреб дітей в основним харчових речовинах і енергії. Питання серйозне й вимагає комплексного підходу та залучення значних фінансових ресурсів, тому знаходиться під особливим контролем посадовців.

Упродовж 2021 року за сприяння й підтримки міського голови та начальника освітянської галузі громади харчоблоки шкільних закладів оснащено сучасною побутовою технікою та кухонним приладдям за рахунок залишків освітньої субвенції. Зокрема, придбано столові столи, мийні ванни для миття посуду, стелажі для сушки посуду на загальну суму понад 150 тис. гривень.

Придбано сучасну побутову техніку та технологічне обладнання на суму близько 243 тис. гривень. Так для належного зберігання, переробки продуктів та приготування смачних страв придбано м’ясорубки, холодильники, морозильні камери, водонагрівачі, кухонні витяжки, духові шафи, тістоміси, блендери, електричні плити й сковорідки. У Хорольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 проведено внутрішні ремонтні роботи приміщення харчоблоку на суму понад 170 тис. гривень.

Харчування не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, а й впливає на їхню працездатність і успішність. Міська рада продовжує працювати в цьому напрямку. Тож нехай наші діти будуть здоровими, розумними та щасливими.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]