Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

З турботою про довкілля, з думкою про майбутнє
2022-06-05

Серед численних дат у календарі 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища посідає особливе місце. Адже саме в цей день суспільство акцентує увагу на збереження цілісності, балансу й розмаїття навколишнього світу, в якому ми живемо. Слід замилитися і про нашу відповідальність за нього, бо майбутнім поколінням потрібно передати придатне до життя середовище. 

І як би ворог не нищив все живе, наносив колосальної шкоди, ми не повинні бездіяти, а думати над усіма можливими способами збереження, відновлення і покращення довкілля.

Відповідальною, важливою і шляхетною є праця всіх природоохоронців, які стоять на варті збереження та відновлення навколишнього природного середовища. Тож напередодні відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища міський голова Сергій Волошин, депутат міської ради Яна Карманська, його заступник з питань діяльності виконавчих органів Валентин Місніченко та керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова завітали до Хорольського ботанічного саду, аби привітати його колектив та директора Володимира Красовського з пов'язаною до їх професійної діяльності датою. Принагідно заклали бузкову алею, як символ омріяної Перемоги України. Висадили 13 саджанців бузку, кожен із яких є окремим сортом. Квіткові рослини родини маслинових подарували ботсаду працівники магазину «Троянда».

Міський голова подякував від себе особисто, від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету міської ради працівникам та керівнику Хорольського ботанічного саду за наполегливість і послідовність у розв’язанні екологічних проблем громади, а також за неоціненний вклад у формування національної стратегії збереження біорізноманіття та охорони природи Хорольщини й України в цілому.

Високими результатами досягнень ботсаду пишається вся громада. Хорольський ботанічний сад став візитною карткою, унікальною перлиною Хорольського краю. Підтвердженням успішної роботи його колективу є встановлений і зафіксований 19 вересня 2020 року рекорд з найбільшої колекції субтропічних плодових культур відкритого ґрунту. Експертною групою Національного реєстру рекордів України на той час було нараховано 1001 субтропічну рослину на площі 18 га наукової та експозиційної зон ботсаду. Нині кількість інтродукованих рослин і різноманіття сортів поповнилося і це ще не межа. Для вирощення цінної колекції зелених насаджень спеціального призначення десятки років трудилися кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник ботсаду Володимир Красовський та очолюваний ним колектив, у складі якого на сьогодні 5 осіб.   

Очільник громади побажав колективу ботсаду та всім причетним до екологічної дати міцного здоров’я, плідних здобутків, вагомих звершень у науково-дослідній діяльності, здійснення всіх планів у цій нелегкій справі та в цей непростий для всіх українців час. Хай чистим буде довкілля й багатим біорізноманіття під мирним небом України!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]