Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

культурної спадщини україні україни проти пам'яток культури через пам’яток велика відновлення міністерства злочини злочинів російських різних реставрація» порятунку комплексно піді
Воєнні злочини рф проти культурної спадщини в Україні
2022-04-18

18 квітня у світі відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць, а в Україні – День пам’яток історії та культури.

Сьогодні через дії армії рф в Україні зруйновані численні пам’ятки архітектури. Міністерством культури та інформаційної політики України вже зафіксовано більше 200 епізодів воєнних злочинів рф проти культурної спадщини в Україні. На жаль, ці дані не остаточні.

Руйнування об’єктів культурної спадщини є воєнним злочином за Гаазькою конвенцією 1954 року. Наразі збір доказів злочинів росіян проти української культурної спадщини триває. Міністерство верифікує доказову базу для подальшого її використання в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

У ці важкі дні пам’яткоохоронці за допомогою працівників комунальних служб та волонтерів в різних куточках України мобілізувалися для захисту нашого історичного надбання: захисними конструкціями зміцнюються фасади архітектурних витворів та скульптурних пам’ятників, здійснюється демонтаж та переховування мистецьких шедеврів, розпочато облік втрачених та пошкоджених пам’яток. Надзвичайно активною є також допомога у цій справі з боку світового співтовариства.

Залучення міжнародної фінансової підтримки для збереження, оцифрування та відновлення нашої культурної спадщини через програму «Велика Реставрація» – стратегічна задача Міністерства.

Саме завдяки програмі «Велика Реставрація» в нашій країні вперше за часів незалежності комплексно підійшли до порятунку культурних пам'яток. І хоч через безпрецедентну агресію рф, реалізацію програми ускладнено, однак її відновлення – пріоритет для Міністерства.

Допомагайте фіксувати злочини рф на національній платформі: https://culturecrimes.mkip.gov.ua/. При цьому необхідно пам’ятати про особисту безпеку – вона на першому місці. Всі зібрані матеріали будуть використані як докази для кримінальних проваджень проти російських злочинців.

Більш докладно про наслідки руйнувань пам'яток культури у різних регіонах України, де велися чи продовжуються бойові дії – на офіційному сайті Українського інституту національної пам'яті тут. На світлинах представлено унікальні пам'ятки культурної спадщини України "до" та "після" приходу російських "визволителів".

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]