Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Вклонімося великим тим рокам…
2013-09-23

Вклонімося великим тим рокам…

 

…19 вересня 1943 року згідно оперативного звернення Радянського інформбюро Хорол визволений 3-м гвардійським механізованим корпусом Воронезького фронту. Хорольщина була звільнена від німецьких фашистів протягом 18-23 вересня 1943 року.

За звільнення району своє життя віддали 331 воїн, на чию честь в місті та селах району встановлені пам’ятники, що є символом подяки та пам’яті про їх ратний неоціненний подвиг.   

…19 вересня 2013 року. Жителі нашого міста, керівний склад міста та району, представники підприємств, організацій та установ, учні та студенти навчальних закладів Хорола, гості міста прийняли участь в урочистій ході, присвяченій 70-річчю звільнення Хорола від німецько-фашистських загарбників, яка розпочала свій рух з центра міста до меморіального комплексу «Вічний вогонь».

У колоні під звуки духового оркестру йшли також юні учасники військово-патріотичного клубу «Гвардія», члени українського реєстрового козацтва з Хорольського агропромколеджу та учасники бойових дій в Афганістані.

Керівники району поклали квіти на алеї Героїв, а потім продовжили ходу до «Вічного вогню».

Біля пам’ятника, після покладанням квітів до підніжжя Невідомому солдату,  учасники дійства зустріли ветеранів Великої Вітчизняної війни, яких, на жаль, з кожним роком стає все менше й менше. Приємно було бачити гостей з сусіднього Миргорода – учасників Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» і учасників урочистого автопробігу «Велика Багачка – Миргород - Хорол», який присвячений 70-ій річниці визволення Хорольщини та Полтавщини від німецької навали, що проводить обласна організація ТСОУ.

Розпочав мітинг міський голова І.В.Свириденко, який передав слово Полупану С.М., голові Хорольської РДА. Сергій Миколайович привітав присутніх з ювілейною датою, та нагадав про внесок наших земляків у велику перемогу над коричневою чумою.

Потім перед присутніми виступив заступник міського голови м. Миргорода Павленко С.В., який проінформував про те, що 18 вересня жителі Миргородщини   також відзначили 70-річний ювілей визволення.

Голова Хорольської ради ветеранів Кражан Д.А. пригадав про минулі дні 70-річної давнини, про звільнення Хорольщини та тих, хто віддав своє життя за наше щасливе сьогодні. Потім слово надали гостю з Миргорода, голові ради Миргородської міської організації ветеранів В.Ю.Вертелецькому.

Гості вручили присутнім ветеранам друковану продукцію про Миргородський край.

А кульмінаційним моментом дійства став виступ ветерана Великої Вітчизняної війни Кийка О.П., який від імені ветеранів Миргородщини зачитав звернення до жителів Хорольщини, особливо до представників молодого покоління з побажанням берегти в серцях пам'ять про ту страшну війну та тих, хто загинув, захищаючи нашу землю.

Потім відбулася передача гільзи з миргородською землею юним членам ВПК «Гвардія», які на колінах прийняли цей почесний подарунок гостей – це дійсно був дуже зворушливий та хвилюючий момент.

Чудовий реквієм пам’яті підготували студенти та викладачі Хорольського агпромислового коледжу ПДАА.

Після хвилини мовчання пролунали залпи з військової зброї на честь загиблих воїнів.

На завершення міський голова привітав громаду та гостей з ювілейними святами – 930-ю річницею рідного міста, 70-річчям визволення та 90-ю річницею утворення Хорольського району й побажав присутнім добра, миру та злагоди у сім’ях.   

Потім відбулася фотосесія для ветеранів двох сусідніх районів разом з керівниками районів та членів Української Спілки ветеранів Афганістану Хорольщини.

Взагалі, реквієм не залишив байдужим нікого з присутніх, особливо молодь, яка також приймала активну участь у проведенні цього дійства. А це – гарний знак того, що пам'ять про часи війни і історія минулого передається наступним поколінням і залишається в серцях сучасності.

Фотозвіт про захід можна переглянути у нашій фотогалереї

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]