Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Вітання довгожительки нашого міста з 90-річним ювілеєм
2018-01-15

14 січня 2018 року відмічала свій 90-річний ювілей шанована людина, довгожителька нашого міста Теренько Акуліна Володимирівна. У сонячний морозяний ранок 15 січня іменинниця приймала вітання від представників місцевої влади. Від міської ради цю почесну вітальну місію делеговано заступнику міського голови Яні Карманській.

У теплій невимушеній атмосфері, з непідробною цікавістю гості заслухалися цікавим розповідям про непросту тернисту життєву дорогу нашої довгожительки. До тітки Килини, як до рідної матері, завжди злітаються на підмогу її рідні племінниці Наталія з Вірою, рідна сестричка Марія Пугач, завжди на допомозі соціальний працівник Хорольського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хорольської РДА Надія Мусієнко. Скоріш за все тягне всіх до Акулини Володимирівни як до джерела оптимізму, життєвої мудрості і підтримки. Незважаючи на дев’ять десятків літ, що відміряла доля,  вона самостійно господарює в своїй оселі, охайна, завжди усміхнена й привітна, ще сповнена нових ідей і з радістю зустрічає кожен прийдешній день.

Ювілярка народилася в простій робітничій сім’ї, мала двох братів і трьох сестер. Все життя, пліч-о-пліч, прожила з молодшою сестрою Марією, так як рано обоє залишилися вдовами. Власних дітей не було, тож жінка з материнською любов’ю і теплом опікалась і молодшою сестрою, і племінницями з їх сімейством. Тяжкі повоєнні часи і лихоліття голодомору 1932-1933 років і неврожайний голодний 1947 рік сестри згадують як самі страшні. Тому, щиро побажали кожному і наступному поколінню в цілому не пережити всього того жахіття, яке випало на їх долю.

Розпочала свою трудову діяльність ще в далекому 1946 році і пропрацювала до 1983 року в промартілі «Прогрес» (відома для нинішнього покоління фабрика «Прогрес»). На той час професія була престижною – кравець-закрійник. А щоб отримати допуск до відповідальної роботи, керівництво промартілі відправляло молоду дівчину на профкурси до міста Харкова.  Додому Килина діставалася пішки вісім діб! Такою була витривалість, сила волі і цілеспрямованість… Отримувала відзнаки радянського керівництва за видатні заслуги в розвиток легкої промисловості і наполегливу працю. Колекція нагород різних ступенів вражаюча. 

Довгожителька нашого міста вбачає секрет довголіття в доброті, чистоті сердець, веселому настрої, взаємопідтримці та повазі один до одного. Щиро бажаємо ювілярці сонячних посмішок на обличчі, гармонії і радості в душі, міцного здоров’я, оптимізму. Нехай рідні люди і близькі цінують, шанують, опікаються і будуть постійними гостями в оселі. Благополуччя, миру, добра ще на довгі роки життя.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]