Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Відзначення 78-річниці вигнання нацистських окупантів із Хорольщини
2021-09-17

Кривавий слід в історії нашого народу залишила Друга світова війна. Щорічно, 19 вересня, громада Хорольщини відзначає День вигнання нацистських окупантів з території рідного краю. У переддень пам’ятної дати місцева влада, депутати міської ради, студентська молодь, представники підприємств, установ, організацій Хорольської міської територіальної громади та громадські активісти зібралися біля меморіального комплексу «Хорольська яма», аби віддати данину пам’яті нашим славним визволителям.

Плинуть роки, але ми не забуваємо подвиг воїнів-визволителів, які визволили рідну землю від нацистів та союзників Гітлерівської Німеччини. Хорольська громада вшанувала пам'ять земляків урочистим мітингом-реквіємом, покладанням квітів до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання. Урочисті промови адресували присутнім меморіального зібрання міський голова Сергій Волошин та голова Відокремленого підрозділу організації ветеранів України у Хорольській міській територіальні громаді Олександр Козирод. З патріотичними закликами шанувати історію і подвиг нашого нескореного й незламного народу звернулися й ведучі заходу – начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Левіна та працівник Хорольського базового будинку культури Юрій Базіль.

Жахливі факти тяжких буремних воєнних часів залишилися у спогадах Миколи Спиридоновича Бондаренка – хорольця, полковника, начальника артилерії 373 стрілецької дивізії. «Фактично місто Хорол остаточно було визволено частинами 78 стрілецького корпусу 21 вересня 1943 року», залишилось в його згадках в історичних друкованих джерелах. 19 вересня у першій половині дня розпочалося визволення Хорола, потім 3-ій гвардійський мехкорпус повернув на захід до села Березняки. У ході запеклих боїв було визволено Новоаврамівку, Ковалі, Мелюшки, Попівку та Малу Попівку. Зранку 21 вересня 373-тя стрілецька дивізія остаточно визволила Хорол і залізнодорожну станцію та вийшла на рубіж: Кутуржиха, Петракіївка, Хвощівка.

Страх і горе, відчай і страждання, масовий терор, холод, голод і руйнування – все це довелося пережити хорольцям і всім нашим співвітчизникам у роки нацистської окупації. Війна пронизала кожне серце нестерпним болем гірких втрат: хтось втратив батька, матір, брата, сестру або й усю рідню. Визволення Хорольщини стало знаковою подією, яка припинила страждання поневолених людей та розірвала кайдани кровожерливого Третього Рейху. Нагадуванням про ті жахливі часи на території міста залишилося 7 братських могил, у яких покояться сотні тисяч тіл невідомих солдат, військовополонених, мирних жителі єврейської національності та  жертв Другої світової війни, які загинули мученицькою смертю.

Сьогодні, потерпаючи від збройної агресії бандитських формувань на сході України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну миру та свободи, ціну людського життя та безпечного існування. Тож, плекаючи мир в Україні і в усьому світі, вшановуємо пам'ять і захисників України в зоні АТО/ООС.  

Ми пам’ятаємо ціну миру та визволення! Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто боронив рідну землю. Вічна пам'ять воїнам-визволителям! Світла пам'ять Героям!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]