Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

правил строк громадян правової відповідальність неоподаткованих доходів контакт тисяч порушення допомоги корона також мінімумів особи україни інших трьох карантину санітарно-протиепідемі
Відповідальність за відмову від лікування/самоізоляції
2020-04-07

Адміністративна та кримінальна відповідальність особи за відмову від лікування /самоізоляції

Особи, хворі на особливо небезпечні інфекційні хвороби, в тому числі COVID-19, у разі відмови від госпіталізації підлягають примусовому стаціонарному лікуванню, а носії збудників зазначених хвороб та особи, які мали контакт з такими хворими, – обов’язковому медичному нагляду і карантину в установленому порядку.

 

Відмова від госпіталізації хворого з підозрою на корона вірус та відмова від ізоляції осіб, якщо вони мали контакт з хворими на корона вірус та самовільне залишення місця обсервації особою, яка може бути інфікована корона вірусною хворобою COVID-19 розцінюється як порушення санітарно-протиепідемічних правил та норм.

Такі дії кваліфікуються як адміністративне правопорушення, передбачене статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічніх, санітарно-протиепідемічних правил та норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб»,іншими актами законодавства,а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, та

 * тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17000 до 34000 грн.) і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 34000 до 170000 грн.)

Якщо особа, яка мала контакт з хворим на коронавірус порушила умови ізоляції, що спричинило або могло спричинити поширення захворювання, то відповідальність до статті 325 Кримінального кодексу України така особа несе кримінальну відповідальність, зокрема:

  1. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічних та інших інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, – * карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
  2. 2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – * караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Отримати безоплатну юридичні консультацію з цього та інших питань можна зателефонувавши  до Хорольського бюро правової допомоги за номером (0562) 33-2-20 або номер гарячої лінії 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Необхідні документи також можна залишити в скриньці для кореспонденції, що знаходиться за адресою: м. Хорол вул. Незалежності, 78а.

Пам’ятайте, що карантин – це не перешкода для отримання правової допомоги від держави!

 

В.о. начальника відділу «Хорольське бюро правової

допомоги» Лубенського місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги                                                       Н.Г.Тарасенко

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]