Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Відкриття меморіальної дошки Олесю Ульяненку
2017-08-30

30-го серпня 2017 року відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки нашому земляку Олесю Ульяненку на будівлі Хорольської центральної районної бібліотеки. Зібралося широке коло поціновувачів його творчості, представників місцевої влади і громадськості. Вже сім років минуло з того часу, як відомий український письменник відійшов у небуття. Однак, пам'ять про нього живе серед нас, і хорольці пишаються тим, що його ім’я прославило наш край як скарбницю геніальних і самобутніх талантів.

Ведучою заходу була директор Хорольсьої ЦРБ Оксана Левіна, яка разом з персоналом районної читальні зробила детальний біографічний огляд життя Олеся Ульяненка. Справжнє ім’я письменника – Ульянов Олесь Станіславович. Свої твори писав під псевдонімом «Олесь Ульяненко», вважаючи його більш проукраїнським. Народився 14 серпня 1962 року у місті Хоролі. Довгий час жив в Якутії. Проходив військову службу десантником в групі радянських військ в Германії.

Олесь Ульяненко був справжнім майстром епістолярного жанру. Зі згадок його ровесників він запам’ятався як своєрідна особистість. Постійно носив при собі записник і нотував свої філософські роздуми. В жанрі романів пером Олеся написано чимало творів, серед яких: «Сталинка», «Дофин сатаны», «Зимняя повесть», «Богемная рапсодия», «Огненный глаз», «Сын тени», «Знак Саваофа», «Серафима», «Цветы Содома», «Женщина его мечты», «Там, где Юг».

Помер наш талановитий земляк 17 серпня 2010 року і похований на Байковому кладовищі у місті Києві. Олесь залишив після себе у спадок свої твори, в яких вічно живою буде пам'ять про його життя і творчість. В колі його шанувальників і друзів чимало відомих письменників, артистів України, які його знали і поважали. У день відкриття меморіальної дошки навіть завітала до Хорола знімальна група телеканалу «ТРК-Україна» для зйомки документального фільму.

Почесною місією відкрити меморіальну дошку хорольцю Олесю Ульяненку були удостоєні голова Хорольської райдержадміністрації Лариса Звірко, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин, начальник відділу культури, туризму та архівної справи Хорольської РДА Ірина Гунько.

Ця подія увійде в історію нашого міста, адже хорольцям є чим пишатися, і є що берегти для наступних поколінь.

 

Фото заходу можна переглянути у розділі "Фотогалерея" або за посиланням тут.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]