Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Від серця до серця...
2018-12-03

У демократичному суспільстві цінність життя людини з інвалідністю є надзвичайною, особливо в моральному аспекті. Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 14 жовтня 1992 року саме для таких людей встановлено Міжнародний день людей з інвалідністю, який щорічно 3 грудня, вже 26 років поспіль,  відзначається українською та світовою спільнотою.

Цей день привертає увагу до їх проблем, захисту гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу на їх потреби та необхідність залучення до участі в соціальній, економічній, культурній та політичній сферах життя громад.

Він є своєрідним нагадуванням сучасному суспільству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, 3 грудня 2018 року в приміщенні холу Хорольського районного будинку культури, відбувся захід «Від серця до серця». Така тепла зустріч у форматі вогнику вносила певну невимушеність і створювала по-домашньому затишну атмосферу. Єдине родинне коло зібрало чимало людей різного віку, які жваво спілкувалися за чашкою чаю, раділи один одному, приймали слова підтримки від почесних гостей: голови Хорольської районної державної адміністрації Лариси Звірко, голови Хорольської районної ради Віри Мартюк, депутата Полтавської обласної ради Фахраддіна Мухтарова та від мене – міського голови. Теплий діалог між учасниками заходу відбувся і за участі мого заступника з питань діяльності виконавчих органів ради Яни Карманської.

Головним організатором, ініціатором та ідейним натхненником заходу в черговий раз став Хорольський районний осередок Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» під керівництвом Катерини Мартюк. Тримаючи перед присутніми слово, Катерина Яківна поділилась про хід справ місцевого осередку для осіб з інвалідністю та планами на майбутнє: «Відрадно, що для вступу в організацію майже щодня надходять заяви. Родинне коло поповнюється і це не може не тішити. Хотілося б зробити щось корисне для тих людей, які не мають змоги поїхати на реабілітацію в спеціалізовані лікувально-профілактичні заклади. Зокрема, облаштувати спортивні майданчики, зони для відпочинку і реабілітації».

Хорольською районною бібліотекою презентовано тематичну виставку-експозицію книг, брошур, збірок, наукових праць під епіграфом шведського філософа Крістофера Якоба Бострема «Найдієвіші ліки для фізичного здоров’я – бадьорий і веселий настрій духу».

У рамках святкувань організаторами підготовлено концертну програму зі старанно підготовленими колоритними номерами художньої самодіяльності. Зі сцени лунали народні та сучасні пісні, різножанрові композиції й веселив дотепний авторський гумор Любові Новак та Катерини Мартюк. Особливо зворушила всіх присутніх у концерт-холі авторська пісня Любові Новак «До криниченьки», покладена на музику Анатолія Крутька.

Міська рада також долучилася до відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, відвідавши з підготовленими подарунковими наборами дітей-інвалідів.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні хоч на мить зупинитися і замислитися над непростою долею людей із вадами здоров’я. І згадувати варто про таких людей не тільки 3 грудня, а щодня намагатися приділяти їм увагу, підтримати словом, а по мірі можливості – доброю справою. Наші з вами милосердя, толерантність та небайдужість допоможуть спростити життя людей з інвалідністю, розрадити їх в потрібний момент, розвіяти відчуття самотності, власної неповноцінності та непотрібності, внутрішньої спустошеності, а натомість вселити віру в себе, у свою необхідність та значущість.

Хочеться подякувати всім, хто опікується інвалідами. Адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний прояв милосердя, гуманності та любові до ближнього.

Здоров’я всім та невичерпних сил, бадьорості, миру й спокою, благополуччя, добра й незламної сили духу!

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]