Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської бюджету хорольської громади придбання сесії програми розвитку питань населення житла соціального позачергової кошти заходів засідання передбачено підтримки субвенції
У фокусі позачергової сесії – вирішення найактуальніших проблем
2021-11-12

Кінець робочого тижня для міської ради був напруженим, але досить продуктивним. У п’ятницю, 12 листопада 2021 року, під головуванням міського голови Сергія Волошина та за участі 19 депутатів відбулося пленарне засідання 21 позачергової сесії Хорольської міської ради восьмого скликання. На її розгляд внесено 13 питань порядку денного та різне.

Потреба у скликанні позачергової сесії виникла через необхідність вирішення низки важливих фінансово-господарських та соціальних питань у невідкладному порядку. На початку пленарного засідання представники батьківського комітету опорного закладу «Хорольська гімназія» звернулися з проханням дати пояснення щодо опалення школи, припинення дистанційної форми навчання учнів та їх повернення до звичного освітнього процесу. Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Ірина Штейнберг дала роз’яснення щодо проблем із опаленням Хорольської гімназії та НВК, які наразі на завершальному етапі вирішення. Приміщення цих двох закладів загальної середньої освіти опалюються твердопаливними котлами і виникла необхідність укладення договору з новим надавачем послуги з теплопостачання – ТОВ «ЕНЕРГОСЕРВІС-БУД». Найближчим часом теплопостачання шкіл відновиться і навчальний процес продовжиться у звичному режимі.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентин Місніченко доповів по п’яти питаннях, які стосувалися змін і доповнень до цільових Програм розвитку Хорольської міської територіальної громади. До Програми соціального й економічного розвитку додатково включено розділ «житлово-комунальне господарство та благоустрій», яким передбачено придбання житла особам, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на Сході  України. З метою підтримки внутрішньо переміщених осіб у межах Програми передбачено 1,574 млн. грн., із яких 1,1018 млн. грн. – кошти державного бюджету і 472,2 тис. грн. – бюджету Хорольської міської територіальної громади. Однією з умов отримання державної субвенції на придбання житла для сімей з числа вільно переміщених осіб є співфінансування заходів з міського бюджету в розмірі не менше 30%. Квартири для трьох сімей (одно-, трьох- і чотирьохкімнатні), які планується придбати за кошти державної субвенції та бюджету громади, перейдуть у комунальну власність та будуть надані в тимчасове користування. На території Хорольської міської ради зареєстровано і фактично проживає 365 внутрішньо переміщених осіб, із яких 123 – у місті та 242 – у сільських населених пунктах. Вони перебувають на обліку в відділі з питань надання державних соціальних допомог, субсидій, інших видів соціальної підтримки населення та роботи з інформаційними системами №4 Управління соціального захисту населення Лубенської РДА. Програму соціального й економічного розвитку на цій сесії доповнено заходами на розробку документації із землеустрою в населених пунктах Хорольської міської ТГ. Придбання асфальтобетонної суміші для дрібного (поточного) ремонту доріг виключено із заходів Програми.

Програмою «Турбота» збільшено обсяги фінансування в поточному році на забезпечення надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам та учасникам АТО/ООС.

Програму «Благоустрою та комунального господарства» доповнено заходами на придбання комунальної спецтехніки, що була у використанні. Також у межах цієї Програми планується додатково придбати бензопили для використання працівниками комунальних підприємств громади на роботах по вирубці порослі та чагарників.

З метою створення умов для реалізації  державних  гарантій і конституційних прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа внесено зміни та доповнення до Програми соціального захисту населення Хорольської міської ради. Для цієї соціально вразливої категорії населення, яка потребує особливої уваги й підтримки від місцевої влади, збільшено обсяг фінансування на забезпечення власним житлом. Придбання житла передбачається за кошти держбюджету та бюджету Хорольської міської ТГ на умовах співфінансування 30/70. Таким чином, на придбання житла дитині-сироті передбачено грошову компенсацію в сумі 120,2 тис. грн. з бюджету громади і 280,5 тис. грн. – з державного бюджету.

Начальник фінансового управління міської ради Людмила Бровко доповіла по одному з головних питань порядку денного «Про внесення змін до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік». Дохідну частину бюджету збільшено за рахунок його перевиконання та надходження субвенції з держбюджету. Для здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій збільшено показник дохідної частини майже на 1,5 млн. Ці субвенційні кошти буде направлено на капітальний ремонт проїзної частини та тротуару по провулку Банному. Згідно проєктно-кошторисної документації планується капітально відремонтувати ділянку проїзної частини дороги та пішохідної доріжки від повороту з вулиці Михайла Полонського до дитячої консультації. На підставі звернень головних розпорядників коштів здійснено перерозподіл асигнувань на медичні та освітні заходи. Значну частину перевиконання бюджету спрямовано КНП "Хорольська міська лікарня" та КНП "Хорольський центр ПМСД" на боротьбу з пандемією коронавірусу.  

Перед Полтавською ОДА порушено клопотання щодо присвоєння почесного звання  України «Мати-героїня» жительці села Наталівка Писаренко Оксані Юріївні. Жінка народила і виховує п’ятеро дітей в сприятливих умовах для здобуття ними освіти, розвитку творчих  здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Після отримання клопотання і нагородного листа від міської ради Полтавська ОДА розгляне кандидатуру багатодітної матері на присвоєння високого державного звання у відповідності з встановленим законодавством порядком.

Ухвалено два рішення стосовно безоплатного прийняття у комунальну власність приміщення котельні від СВК «Андріївський» та нежитлового приміщення (колишнього розташування РАЦСу) по вулиці Незалежності, 65/20, від Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми).

На завершальному етапі сесії розглянуто три звернення депутата Олександра Прядка щодо недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, необхідності підвищення і додаткових виплат пенсій та належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я.

У цілому пленарне засідання 21 позачергової сесії було результативним. На підставі прийнятих рішень за результатами відкритого поіменного голосування профільним відділам буде надано відповідні доручення для виконання поставлених завдань і реалізацію важливих для громади заходів.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]