Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

війни ветеранів війні міської нацизмом голова перемоги світової великої примирення другої також світовій другій пам’яті громади представники збройним учасники поколі
Тріумф і ціна Великої Перемоги
2021-05-07

З нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Хорольській міській територіальній громаді проведено ряд заходів на вшанування славних подвигів наших захисників у роки Другої світової війни та в зоні АТО/ООС. Ці свята відзначаються на загальнодержавному рівні 8 і 9 травня, які взаємопов’язані між собою і символізують боротьбу різних поколінь за Вітчизну і мирне небо.

7 травня 2021 року відбувся урочистий мітинг біля меморіального комплексу «Вічний вогонь», приурочений 76-ій річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В урочистостях взяли участь міський голова Сергій Михайлович Волошин, радник міського голови Галина Козлова, колишній голова ради ветеранів Дмитро Андрійович Кражан, голова Відокремленого підрозділу організації ветеранів України у Хорольській міській територіальній громаді Олександр Олексійович Козирод, військовий комісар Хорольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитро Валерійович Чернець, представники апарату міської ради, керівники та представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, комунальних установ та громадськість. Учасники урочистого зібрання поклали живі квіти до підніжжя Братської могили радянських воїнів та військовополонених, а також вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів часів Другої світової війни та воїнів-захисників на Донбасі.  

Ми те покоління, яке востаннє бачить живими ветеранів. Їх залишилося серед нас дуже мало, тож ми повинні берегти їх, як реліквію, з особливим шанобливим ставленням та вдячністю доземно вклонитися кожному за подаровану можливість жити на вільній землі без кайданів. Цього дня міський голова з делегацією завітав до ветеранів Хорольщини, які воювали на боці антигітлерівської коаліції, боролися проти тоталітарних режимів і здобули перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини в кровопролитній війні.    

На території Хорольської міської територіальної громади до сьогодні поруч із нами залишилося в живих лише 9 ветеранів війни: 3 – у місті та 6 – у сільських населених пунктах. Це легендарне покоління власним прикладом навчило нас бути дружніми, витривалими, відважними, сильними духом і тілом, прагнути до єднання, високих суспільних цінностей та ідеалів. Лише за таких умов можна протистояти зовнішнім загрозам, здобути перемогу й зберегти крихкий, мов кришталь, мир у державі і на всій Землі.

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні має бути для нас нагадуванням про страшну народну трагедію і застереженням про те, що не можна розв’язувати міждержавні конфлікти збройним шляхом, ультиматумами, агресією, окупацією територій, анексією, масовими знищеннями людей і жорстоким кровопролиттям на фоні національної ненависті, дискримінації чи інших політичних суперечок.  

Наші сивочолі ветерани, більшість із яких вже відійшла у незвідані світи, показали нам приклад мужності, незламності духу, гідності й самопожертви за рідну землю, свободу і світле майбутнє наступних поколінь. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Перемога дісталася надто дорогою ціною: впродовж 1939-1945 років за різними даними загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, із яких понад 8 мільйонів – українці. Ми добре засвоїли якою є ціна війни, тому плекаємо мир.

Принагідно до цих святкових дат відвідали матерів загиблих Героїв АТО/ООС, які виховали відважних захисників цілісності й суверенітету нашої держави: Андрія Корни, Андрія Деребченка, Сергія Сергієнка та Євгенія Живенка. На Сході України продовжується збройне протистояння неформальним збройним групуванням у середині країни і зовнішнім агресорам. Найбільше хочеться, щоб ця незрозуміла й непотрібна нікому війна нарешті скінчилася і жодна мати не пізнала гіркої втрати рідної дитини.

Шановні мешканці Хорольської міської територіальної громади, дорогі й безцінні наші ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій у зоні АТО/ООС! Прийміть вітання з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня Великої Перемоги! Дружби нам усім, взаємопорозуміння, злагоди, миру й добра! Честь і слава всім, хто боронив і продовжує бороти нашу Батьківщину.

 

Не забуваймо подвиг ветеранів!

Щоб пам'ять залишалась на віки.

Лиш поки ми шануємо їх подвиг,

Ми з вами залишаємось людьми…

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]