Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

розвитку підприємництва миргородської міської малого міста економічного заслухали підтримки бізнесу досвідом роботи розвиток області центру виконавчого відділу миргорода реалізації
Стажування, навчання та обмін досвідом
2018-11-01

У рамках одноденного ознайомчого візиту до сусіднього міста Миргорода у середу, 31 жовтня 2018 року, представники виконавчого апарату міської ради на чолі з міським головою Волошиним С.М. взяли участь у заході, який проведено за ініціативи Регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області. У складі делегації з м. Хорол також були жінки-підприємці та студенти-старшокурсники Хорольського агропромислового коледжу Полтавської аграрної академії.

Цей захід  організовано з метою розвитку підприємництва, економічного розвитку громад шляхом реалізації спільного проекту Асоціації міст України та Федерації канадських муніципалітетів з впровадження ініціативи «Розвиток жіночого підприємництва в невеликому місті: ідеї та практики». Програма стажування мала ознайомчий характер і охопила ряд змістовних тематичних блоків.

Вивчали досвід міста Миргорода Полтавської області щодо реалізації проектів місцевого розвитку та програми розвитку малого підприємництва. На початку засідання в залі засідань Миргородської міської ради заслухали першого заступника міського голови Швайку Сергія Олексійовича та секретаря міськради Гирку Наталію Олексіївну, які звернулися до учасників круглого столу з вітальною промовою і презентували видовищну медіа-презентацію про місто Миргород. Далі заслухали модератора заходу – основного організатора й ініціатора заходу, координатора проекту,  генерального директора Регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області Ніну Володимирівну Кузьменко.

У ході зустрічі ознайомилися з успішним досвідом кращих практик і корисних ініціатив Миргородської міської ради, зокрема з найуспішнішими реалізованими проектами в туристичній та санаторно-курортній галузі, які прославили місто на рівні України та далеко за її межами. Найбільш цікавим і пізнавальним було ознайомлення з туристичним кластером, з досягненнями миргородської громади у впровадженні нових енергоефективних технологій, успішними кейсами проектів місцевого розвитку, реалізації програм підтримки малого підприємництва, організацією роботи Центру надання адміністративних послуг.

Про стратегічне планування, як механізм ефективного економічного розвитку, заслухали доповідь начальника відділу економічного прогнозування та туризму Голуб Оксани Вікторівни, а про посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва у м. Миргород – начальника відділу споживчого ринку та підприємництва Світлани Анатоліївни Гавриш. У Миргороді практикується реалізація розробленої Стратегії сталого розвитку субрегіону до 2028 року на основі договору про співробітництво громад та за підтримки українсько-канадського Проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС).

Ключовим стратегічним напрямком розвитку м. Миргород є розвиток бізнесу та зеленої економіки. Окрім того стратегія направлена на: розвиток лікувально-бальнеологічної та рекреаційно-туристичної сфери; формування екобезпечного соціально-культурного простору субрегіону; покращення системи управління і активізації миргородської громади.

У наступному інформаційному блоці круглого столу Академії бізнесу практичного менеджменту, як сучасної школи бізнесу, заслухали поради як реалізувати підприємницький потенціал на практиці, створити власний бізнес та ефективно впливати на стимулювання економічного розвитку міста. Поділилися секретами свого успіху приватні підприємці Миргорода Олена Михайлівна Булойчик та Інна Анатоліївна Ковальська. Олена Михайлівна розповіла про успішно реалізований проект в рамках розробленої Стратегії сталого розвитку субрегіону – досягнення й плани на перспективу створеного Центру керамічного мистецтва на базі Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М.В.Гоголя Полтавського національно-технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

Представники виконавчого апарату Миргородської міської ради – начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Дмитрівна Усик та начальник управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Оксана Іванівна Бессонова, як фахівці, поділились з присутніми досвідом у залученні інвестиції та у використанні інструментів заохочення підприємців до пайової участі в розвитку та розбудові інфраструктури міста. Керівник Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Миргородської міської ради Оксана Володимирівна Коротіна розповіла про організацію роботи установи, яка націлена на забезпечення високого рівня технологічного процесу роботи ЦНАП, створення максимально комфортних умов для працівників та суб’єктів звернення.  

Міський голова Волошин С.М. щиро вдячний ініціаторам, організаторам, модератору, доповідачам та учасникам практичного семінару з розвитку малого підприємництва в малих містах за колосальний досвід, інформативність, приємне спілкування та успішно проведений захід в цілому. 

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]