Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Співробітництво як інноваційний інструмент розвитку спроможності органів місцевого самоврядування
2018-02-09

З метою підвищення ефективності співпраці органів місцевого самоврядування, 09 лютого 2018 року в залі засідань Хорольської міської ради відбувся круглий стіл на тему: «Спавробітництво як інноваційний інструмент розвитку спроможності органів місцевого самоврядування». В робочому засіданні взяли участь міський голова Сергій Волошин, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Яна Карманська та Валентин Місніченко, секретар ради Валентина Керекелиця, директор КП «Комунсервіс» Владислав Вовк, голови сільських рад: Андріївської – Володимир Данилейко, Вишняківської – Андрій Фесенко, Петракіївської – Григорій Тритяк, Трубайцівської – Сергій Ватуля, Хильківської – Олександр Марусенко, Штомпелівської – Валерій Іващенко, а також запрошеною була начальник Хорольського районного сектору з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Людмила Януш.

По першому питанню порядку денного Людмила Януш ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві України щодо посилення відповідальності осіб, які мають заборгованість із виплати аліментів та особливості виконання постанови про застосування суспільно корисних робіт особам, які вчинили адміністративні правопорушення. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» від 07.12.2017 р. №2234-VIII зобов’язує органи місцевого самоврядування визначати об’єкти і види робіт та здійснювати оплату праці таким правопорушникам погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці. Міський та сільські голови обговорили проблеми виплат особам, залучених до громадських роботах.

В ході обговорень актуальних проблем в житті місцевих громад Хорольського району охоплено основні питання стосовно реформи децентралізації, визначення меж земельних ділянок суміжних адміністративно-територіальних одиниць району, організації механізму збору (в т.ч. роздільного), вивезення та утилізації твердих побутових відходів, придбання пересувної телескопічної вишки для можливості технічного обслуговування вуличного освітлення та здійснення обрізання (кронування) дерев тощо.

З метою інформування населення громади району міський голова повідомив присутніх, що для громад району буде щомісячно виділятися на безоплатній основі 700 примірників міської газети «Наш Хорол».

В напрямку реалізації політики муніципального співробітництва територіальних громад Яна Карманська запропонувала сільським головам брати спільну участь в проектному менеджменті. З метою часткового вирішення проблеми якісного забезпечення населених пунктів району автобусним сполучення, поліпшення і розвитку пасажирських перевезень головам сільських рад запропоновано взяти спільну участь у оголошеному Полтавською обласною радою обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2018 року. За умови перемоги в конкурсі, який триватиме до 1 вересня 2018 року, є можливість залучити кошти з обласного бюджету для реалізації проекту в 2019 році на умовах співфінансування в сумі не більше 800,0 тис.гривень.

Директор комунального підприємства Владислав Вовк також акцентував увагу присутніх на спільному вирішенні проблеми пасажироперевезень і запропонував можливі шляхи їх вирішення. Запропонував сільським головам надання комунальним підприємством послуг з вивезення тпв на договірних умовах та зорієнтував на необхідності визначення місць на території сільських населених пунктів для розміщення контейнерів для роздільного збирання тпв в зв’язку посиленням чинним законодавством адміністративної відповідальності за порушення правил поводження з тпв громадян та суб’єктів господарювання.

Налагодження ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування є невід’ємною складовою процесу становлення України як держави правової, демократичної, соціальної, суверенної держави. Така взаємодія базується на принципах партнерства, взаємозацікавленості у досягненні поставлених цілей задля соціально-економічно розвитку громад. Новий якісний стан громади як соціального об’єкту в значній мірі залежить від злагодженої роботи органів місцевого самоврядування, від взаємодії і взаємопідтримки. Тож в подальшому, важливо проводити якомога частіше такі робочі засідання за участю представників органів місцевого самоврядування, отг задля досягнення економічно і соціально значимих результатів.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]