Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Соціально відповідальний бізнес у Хорольській громаді
2023-03-27

У Хорольській міській територіальній громаді є такі представники агробізнесу, які в умовах воєнного часу активно застосовують підхід до підприємницької діяльності із забезпеченням збалансованості між отриманням прибутку та відповідальним ставленням до соціальних питань.  У непростий для всієї країни час соціально відповідальний бізнес – це позитивний крок у напрямку більш стійкої та етичної економіки, яка дбає про добробут людей.

Наша громада має позитивні приклади такого бізнесу. Так, днями ФОП Станіслав Стасовський та голова ГО «Хорольська районна асоціація фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» Микола Москалець передали пакет соціальної допомоги Хорольському гуманітарному штабу з поширення та розповсюдження гуманітарної допомоги мешканцям громади. У рамках реалізації соціального грантового проєкту та на основі меморандуму про співпрацю Станіслав Іванович та Микола Михайлович надали громаді продовольчу допомогу у вигляді соняшникової олії та борошна. На склад гуманітарного хабу Станіслав Стасовський передав 828 кг нерафінованої олії, а Микола Москалець – 3,5 тонни пшеничного борошна вищого ґатунку. Найближчим часом продпакет буде роздано найбільш потребуючим соціально вразливим верствам населення.  

Якісний українських продукт із золотих ланів Хорольщни виготовлено на виробничих потужностях, які приватні підприємці частково придбали за рахунок грантових коштів. Як анонсувалося раніше, керівники фермерських господарств Станіслав Стасовський та Микола Москалець стали переможцями грантового конкурсу «Курс на незалежність». Конкурс проведено під егідою агропромхолдингу «Астарта-Київ», яку представляла Жанна Радько, за сприяння благодійного фонду "Повір у себе" та за фінансової підтримки німецького державного банку розвитку KFW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) з метою посилення економічної спроможності аграріїв. Кожен учасник, який пройшов відбір і здобув перемогу, отримав матеріально-технічну допомогу в еквівалентів 12 тисяч євро.

За умовами підписаного договору між виконавчим комітетом Хорольської міської ради, як бенефіціаром, в особі міського голови Сергія Волошина та переможцями грантового конкурсу, благодійники зобов’язалися 10% від виробленої сільськогосподарської продукції передати на добровільній безоплатній основі нашій громаді. Станіслав Стасовський та Микола Москалець зобов’язання виконали в обумовлені терміни і в повному обсязі. Така доброчинність у вигляді продуктів харчування стане доречною до Великодніх світлих свят.

Дякуємо переможцям гранту, його організаторам і генеральним меценатам за сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу серед спільноти аграріїв нашої громади. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю на благо мешканців Хорольщини.

Тримаймо курс на незалежність!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]