Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Сьоме позапланове засідання виконкому: у фокусі питання щодо захисту прав дітей
2021-03-30

Сьогодні, 30 березня, відбулося сьоме позапланове засідання виконавчого комітету. У роботі виконкому взяло участь 20 осіб із 30-ти затверджених минулого четверга, 25 березня, на останньому восьмому засіданні Хорольської міської ради. До персонального складу виконавчого комітету було включено сім осіб, яких було призначено на посади старост: Чорненького В.В., Костюк Г.М., Гузика Ю.М., Шила А.А., Данилейка В.І., Коханевича Г.М. і Романова О.А. За головуванням міського голови Волошина С.М. розглянуто 4 питання порядку денного.

Потреба у проведенні позапланового засідання виконкому виникла через невідкладний розгляд питань, які належать до компетенції Служби у справах дітей. Виконком розглядає питання стосовно державного утримання дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування, надання статусу дітям-сиротам, надання дозволів на здійснення різних правочинів від імені малолітніх дітей та багато іншого на виконання Сімейного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей». Питання щодо захисту прав дітей є пріоритетними і розглядаються у невідкладному порядку на позапланових засіданнях виконкому.  

Начальник Служби у справах Хорольської міської ради Гавриленко Н.В. доповіла по питаннях порядку денного, перші два з яких стосувалися надання дозволів дарування нерухомого майна малолітній та неповнолітній дитині.

На підставі рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті, яке відбулося 29 березня цього року, прийнято рішення про встановлення опіки над малолітньою дитиною-сиротою. Персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дитини покладено на опікуна.

Останнє питання стосувалося влаштування неповнолітньої 15-річної дитини у сім’ю патронатного вихователя. Служба у справах дітей забезпечуватиме контроль за виконанням договору про патронат над дитиною та умовами утримання і виховання дитини з метою забезпечення її прав та інтересів. Центру соціальних служб Хорольської міської ради (начальник Бровко Н.О.) рекомендовано здійснювати соціальний супровід біологічної родини неповнолітнього та надавати повний пакет соціальних послуг згідно чинного законодавства.

У різному член виконавчого комітету, заступник головного лікаря КНП «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області Радченко Г.Б. проінформувала присутніх про ускладнення ситуації стосовно поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2. Епідемічна ситуація набуває загрозливого характеру як на території Хорольської міської ради, так і в країні та світі. Штам британського вірусу дуже агресивний і перебіги захворювання протікають з тяжкими ускладненнями. Із 19 березня 2021 року в Хоролі стартувала кампанія вакцинації проти коронавірусу вакциною AstraZeneca, як найефективніший на сьогоднішній день засіб захисту від коронавірусу.

 

 

 Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]