Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Служба у справах дітей інформує
2022-02-04

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для реагування відповідно до законодавства.

Однак, якщо учень не відвідував навчальний заклад із поважних причин, то підтвердити їх слід медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або самого учня (для повнолітніх учнів). Ці документи зберігаються в особовій справі здобувача освіти протягом поточного навчального року.

Іншими словами, якщо дитина хворіла і тому не відвідувала школу, до навчального закладу потрібно надати медичну довідку. Якщо школяр перебував удома під наглядом батьків, підтвердженням стане заява від батька або матері.

Водночас за пропуск дитиною занять без поважної причини, батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності. Відповідно до статті 184 КУпАП ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей передбачає накладення штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень. А якщо ситуація повториться протягом року – штраф становитиме уже від 1 700 до 5 100 гривень.

При цьому, якщо буде встановлена вина обох батьків, до відповідальності притягнуть і матір, і батька. Тож штраф у повному обсязі доведеться сплачувати кожному із батьків.

Виходячи із вищевикладеного, служба у справах дітей Хорольської міської ради просить батьків, або осіб, що їх замінюють,  відповідально ставитись до належного виконання ними батьківських обов’язків та контролювати  відвідування дітьми навчального закладу, а також  присутність дітей на онлайн-заняттях, аби в подальшому уникнути будь-яких непорозумінь. 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]