Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Сервісний центр Пенсійного фонду України в Полтавській області інформує
2021-05-07

Шановні пенсіонери, відкиньте стереотипи і зробіть крок назустріч сучасності!

Технічний прогрес сьогодні досягнув приголомшливого рівня, і це не потребує аргументів. Комп’ютерні технології, штучний інтелект, нанотехнології, розвиток віртуальної реальності поступово і невпинно змінюють реалії життя кожного пересічного українця, хоча й не кожному осяжні для розуміння, особливо літнім людям.

Однак, переважна більшість з них вправно користуються мобільними телефонами і оволодівають смартфонами, активно залучаються до соціальних мереж і сплачують комунальні платежі у банківських терміналах.

Пришвидшить процес долучення людей, якими опікується Пенсійний фонд, до сучасних реалій життя постанова уряду від 29 березня 2021 року, в якій йдеться про зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги.

У постанові «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» визначено, що з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за місцем фактичного проживання лише такі категорії осіб:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку;

- одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Особи з вищезазначених категорій самостійно обиратимуть, як отримувати кошти, або через організацію, відібрану на конкурсі, або через банк з числа уповноважених на виплату пенсій. Зважаючи на це, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе  перший конкурс  для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Поки що, до проведення конкурсу, виплату і доставку пенсій, як і раніше, здійснюватиме АТ „Укрпошта”.

Інші категорії пенсіонерів, які сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні  перейти до більш сучасного і зручного способу виплати  пенсій – через уповноважені банки та обрати один з них для подальшого обслуговування.

Сучасні пенсіонери, яким від 60-ти до 80-ти років, – це люди нової формації, з доволі високим рівнем освіченості та широким світоглядом. Вони – діти другої половини XX сторіччя, для яких не може стати перепоною нескладний здобуток технічного прогресу – банкомат.

За останніми статистичними даними, на Полтавщині уже близько 70% пенсіонерів одержують пенсії через банківські установи. Переваги такого обслуговування очевидні - це не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам.  Головне – правильно підібрати банк, у якому людей літнього віку будуть влаштовувати умови обслуговування.

Обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати  пенсій можна з переліку, який додається.

У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, який буде  відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. А вже потім громадяни зможуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Отже, шановні пенсіонери, обирайте відомі та великі банки, дізнайтеся, скільки часу займе процедура оформлення пенсійного рахунку та чи достатньо в банку банкоматів і відділень. Відкиньте стереотипи і зробіть крок назустріч сучасності!

 

Начальник сервісного центру Пенсійного фонду 

України в Полтавській області Таміла ПЛУЖНИК

 

Уповноважені банки

Полтавської області, через які має здійснюватись виплата пенсій,

грошової допомоги у 2021 році

№ з/п

Назва банку

1

ПАТ “КРИСТАЛБАНК”

2

ПАТ “Перший Український Міжнародний банк”

3

ПАТ “Банк Альянс”

4

ПАТ  “КРЕДОБАНК”

5

ПАТ “Полтава-Банк”

6

ПАТ “БАНК ВОСТОК”

7

ПАТ КБ “АКОРДБАНК”

8

АБ “Укргазбанк”

9

АТ “Укрсиббанк”

10

ПАТ  АБ “ПІВДЕННИЙ”

11

ПАТ “ОТП Банк”

12

ПАТ “ЮНЕКС БАНК”

13

ПАТ “МТБ БАНК”

14

ПАТ “КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК”

15

АТ “АЛЬФА-БАНК”

16

ПАТ  “ІНДУСТРІАЛБАНК”

17

ПАТ  СХІДНО – УКРАЇНСЬКИЙ БАНК “ГРАНТ”

18

АТ ” Ідея Банк”

19

ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК”

20

ПАТ “Райффайзен Банк Аваль”

21

АТ  “Державний експортно-імпортний банк України”

22

Філія – Полтавське обласне управління АТ “Державний ощадний банк України”

23

ПАТ “ТАСКОМБАНК”

24

АТ “ПРАВЕКС БАНК”

25

АТ “МЕГАБАНК”

26

АТ “Банк Січ”

27

ПАТ “Банк інвестицій та заощаджень”

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]