Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Серпневе засідання виконкому: в епіцентрі уваги схвалення прогнозу бюджету громади на 2022-2024 роки
2021-08-17

У вівторок, 17 серпня 2021 року, в залі засідань адміністративного приміщення відбулося 15-те засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради. Під головуванням міського голови Сергія Волошина 18 із 30 осіб персонального складу виконкому розглянули 43 питання порядку денного, включаючи різне. Перше й ключове питання на розгляді стосувалося схвалення прогнозу бюджету Хорольської міської територіальної громади на середньострокову перспективу.

Начальник фінансового управління Людмила Бровко доповіла про прогнозні надходження й видатки бюджету на 2022-2024 роки, від збалансування яких залежатиме стабільне функціонування усіх сфер життєдіяльності громади. Прогноз бюджету громади затверджується вперше. Трудомісткий процес його розроблення ґрунтується на підставі діючих положень бюджетно-податкового законодавства та з урахуванням пропозицій головних розпорядників коштів:  виконавчого комітету; відділу освіти, молоді та спорту; відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини; відділу соціального захисту населення та фінансового управління Хорольської міської ради.

Доходи Хорольської міської ТГ (без врахування міжбюджетних трансфертів) на 2022 рік визначено в сумі 219,5 млн. грн., що на 16% більше за показники поточного року. На 2023 рік прогнозується дохідна частина бюджету в сумі 230,5 млн. грн., а на 2024 рік – 242,5 млн. грн.

Основним джерелом формування дохідної частини бюджету громади залишається податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), які сплачуються із заробітної праці легально оформлених працівників. Основне завдання бюджетної політики Хорольської міської ради – це ефективне використання бюджетних коштів в умовах обмеженості фінансових ресурсів. Фінансування видатків на 2022-2024 роки буде здійснюватися в рамках жорсткої економії та максимально раціонально з метою забезпечення виконання заходів затверджених на сесіях міськради цільових програм. Видатки бюджету направлені на виконання пріоритетних завдань сталого розвитку всіх галузей громади: державного управління, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та забезпечення, фізичної культури і спорту, культури і мистецтва, житлово-комунального господарства і благоустрою, транспортної інфраструктури та землеустрою. Голова правління ПрАТ «ХМЗ» Михайло Міщенко вніс пропозицію щодо пошуку шляхів і можливостей збільшення бюджету розвитку. Як пояснила начальник фінуправління, це можливо лише за умови наявного вільного фінансового ресурсу в бюджеті громади в 2022-2024 роках.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Ірина Штейнберг доповіла про стан роботи та підготовку закладів освіти до нового навчального року. Із 1 вересня цього року 24 заклади загальної середньої освіти (4 – опорні, 4 філії і 16 – ЗЗСО) та 23 заклади дошкільної освіти (4 – у місті, 19 – у селах) готові відчинити дітям двері та розпочати навчально-виховний процес. На сьогоднішній день у школах Хорольської міської ТГ налічується 2942 учнів, у садочках виховується 689 дітей. Міський голова Сергій Волошин наголосив на суворе дотримання заходів пожежної безпеки, забезпечення підготовки на належному рівні до опалювального періоду, організацію перевезення дітей шкільними автобусами та багато іншого. Ірина Олександрівна висловила вдячність всім керівникам с/г господарств, організацій, приватним підприємцям за надану спонсорську допомогу освітнім установам для зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази.

На засіданні виконкому заслухали інформацію керівників соціальних закладів Хорольської міської ради про стан роботи по наданню послуг соціально вразливим категоріям населення. Такі послуги на території громади надають відділ соціального захисту населення, територіальний центр соціального обслуговування та центр соціальних служб Хорольської міської ради. Прийнято рішення про надання матеріальної допомоги для 15-ти малозабезпечених громадян, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. В умовах сьогодення, коли рівень життя більшості людей на межі бідності, виконавчий комітет надає допомогу на вирішення матеріально-побутових проблем у межах соціальної Програми «Турбота».

Більшість питань порядку денного стосувалася захисту прав дітей, які підготували фахівці служби у справах дітей. Також розглянуто блок питань містобудівельного характеру щодо впорядкування адрес об’єктів нерухомості, який підготовлено відділом архітектури, містобудування та цивільного захисту населення.

Члени виконкому в активних дискусіях і спірних питаннях намагалися знайти компромісні рішення, тож засідання виконавчого комітету в цілому було плідним та конструктивним.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]