Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Щаслива мить дитинства
2021-06-01

Діти – це наші квіти, наша радість і сенс життя. У перший день літа, 1 червня 2021 року, у всіх куточках Хорольської міської територіальної громади відзначається День захисту дітей. Цього дня вся увага була прикута до маленьких громадян, від яких залежить у майбутньому доля громади, нашої нації і країни в цілому. Міжнародний день захисту дітей співпадає із святкуванням Всесвітнього дня батьків і ці два тісно взаємопов’язані свята символізують надважливе значення сім’ї у суспільстві. Міцна сім’я – міцна й держава!

У рамках святкових заходів, приурочених Дню захисту дітей, у глядацькому залі Хорольського базового будинку культури за підтримки Хорольської міської ради та директора СТОВ «Ковалі» Надії Барило проведено насичену й веселу концертно-розважальну програму для дітлахів різновікових категорій.

Міський голова Сергій Волошин особисто взяв участь у святковому заході, привітавши присутніх у залі та подарувавши малечі солодощі, а учасникам конкурсів – призи. Усього до святкового дійства залучено понад 200 дітей, із яких 50 – задіяно в концертній програмі. Музичні та танцювальні художні номери підготували талановиті зірочки Хорольщини: ансамбль баяністів-акордеоністів «Карамель» (керівник Ірина Мельник), дует баяністів – Подленки Валентин і Маргарита (братик і сестричка), ансамбль «Дивоцвіт» (керівник Людмила Мартьян), хореографічний колектив «Сюрприз» (керівник Тамара Штана), танцювальний колектив Шишаківського будинку культури «ArtBiz» (керівник Вікторія Глущенко). Мелодійним співом зачарували глядачів солісти: Софія Божко, Дарина Левіна (вона ж була і співведучою з Оксаною Левіною), Валерія Приходько, Анна Фількорн, Дарія Терещенко та Даша Юхименко. На головній сцені розваги та ігри з дітками провели аніматори Олена Левіна і Оксана Стойко з допомогою кмітливих помічниць: Анастасії Олексенко, Катерини Олійник та Марини Мілевської. Святкове дійство не обійшлося й без майстрів гумору та сатири – Юрія Базіля та Ольги Бондаренко. Вони виконали роль діда й баби, відтворюючи в жартівливій формі взаємини сучасних дітей із старшим поколінням.

До організації дитячого свята долучилися відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини (начальник Оксана Левіна), відділ освіти, молоді та спорту (начальник Ірина Штейнберг), служба у справах дітей (Наталія Гавриленко), центр соціальних служб (Наталія Бровко), центр дитячої та юнацької творчості (Тамара Горбенко) та інші структурні підрозділи міської ради.

Разом із керуючою справами (секретарем) виконавчого комітету Галиною Козловою очільник громади традиційно завітав у пологове відділення КНП «Хорольська міська лікарня». Там привітали породіль трійки крихітних новонароджених: Аліни, Вадима і Давіда. Завітали з подарунками в родини, де виховуються прийомні та діти під опікою: Момотів (с. Мусіївка) і Третяків (м. Хорол). Іще трьом прийомним сім’ям у м. Хорол та с. Вергуни міський голова доручив передати вітання та подарунки для дітлахів. Атмосфера у всіх прийомних родинах була теплою, затишною і залишила приємні враження, які базуються на щирій вдячності за таку високу, відповідальну й благородну суспільну місію.

У рамках святкових заходів також проведено тематичні виставки, презентації, проведено роз’яснення серед місцевих мешканців про відповідальне батьківство та про сімейні форми виховання – усиновлення, прийомні та патронатні сім’ї, опіку й піклування, виховання дітей-сиріт у дитячих будинках сімейного типу. Кожна дитина є повноцінним членом суспільства і має право на виховання та догляд у сімї. І беззаперечно, кожна без винятку дитина, повинна рости і розвиватися в сприятливих умовах. Усі повинні насолодитися неповторними митями щасливого дитинства, яке пролітає, як комета, залишаючи найяскравіший слід у житті.

Усій дітворі на планеті в першу чергу хочеться побажати бути здоровими і не поспішати дорослішати. Світ дитинства особливий і неповторний, назад вороття немає. Так нехай же цей час буде щасливим і наповненим дивовижними моментами для дітей, їхніх батьків, дідусів і бабусів. Нехай у сімейних фотоальбомах і пам’яті буде якомога більше приємних спогадів із щирими, сонячними посмішками.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]