Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Робочий візит нардепа Костянтина Іщейкіна до Хорола
2018-07-25

З давніх давен люди вважали дощ передвісником щедрого врожаю. Сьогодні Хорол омився рясною зливою з градом, тож це небесне знамення віщує плідні результати для нашого міста. Не без допомоги сил небесних і представників державної влади вдається покращувати наше прекрасне місто в серці Полтавського краю. І окрасою Полтавщини воно гідне стати, а всіляко допомагає нам в цьому народний депутат України Костянтин Іщейкін.

У вівторок, 24 липня 2018 року, депутат Верховної Ради завітав з робочим візитом до Хорола для ознайомлення з нагальними проблемами громади міста, які він в змозі розв’язати і прискорити процес їх повного вирішення. Робочий візит нардепа відбувся у супроводі помічників – Людмили Іванівни Махно та Романа Олександровича Порожнети. В ході огляду об’єктів доручав їм важливі завдання: вивчити, розібратися і внести в план заходів, які потрібно реалізувати в рамках програми соціально-економічного розвитку регіону.

Очільник міської влади Сергій Михайлович Волошин показав гостям куточки міста, які вже змінено і які потребують змін. За два роки плідної співпраці з нардепом вже багато вдалося досягти реальних результатів, зокрема в плані покращення благоустрою. Але ще є чимало намічених цілей, які б хотілося досягти в реальному часі, за рахунок його суттєвої фінансової підтримки.

Так як Костянтин Євгенович – людина з гуманним покликом у серці, то в першу чергу завітали до закладів медичної сфери. Вдихнути нове життя і повністю оновити в сучасному форматі приміщення пологового відділення Хорольської районної центральної лікарні, що по вулиці Михайла Полонського (колишній Комсомольській) 11/1, вдалося за ініціативи завідуючої акушерсько-гінекологічного відділення Людмили Вікторівни Величко та головного лікаря Михайла Васильовича Винограда, за сприянням народного депутата в залучені коштів з Державного фонду регіонального розвитку, а також за фінансової підтримки Хорольської міської ради, Хорольської районної ради, Семенівської селищної ради (отг), Новоаврамівської ОТГ, Вишняківської, Вишневої (колишньої Петрівської), Староаврамівської, Ялосовецької, Андріївської, Хильківської та Штомпелівської сільських рад.

Загальний бюджет проекту по реконструкції приміщення пологового відділення з прибудовою окремої вхідної групи складає близько 6,26 млн. гривень. Частка залучених коштів з ДФРР складає близько 48% (це 3,0 млн грн.), тож освоєння державних коштів потребує особливого контролю. Крайні терміни введення в експлуатацію об’єкта, які заплановано на вересень поточного року, невпинно наближаються. Поцікавилися в представника підрядної організації про частку виконаних робіт відносно загального об’єму, передбаченого проектом. Нас запевнили, що роботи виконано більше ніж на половину, але точно зорієнтувати у вартісному виразі і процентному співвідношенні наразі складно. Насторожують і бентежать незавершені роботи в цілому, але водночас радують ті, які вже виконано в третьому корпусі пологового відділення.

Завітали на територію ДНЗ «Веселка» з метою огляду технічного стану будівлі, підсобних приміщень, теплогенераторної, тіньових павільйонів, ігрових майданчиків. Зовнішній вигляд фасаду будівлі поки що естетично непривабливий, бо саме проводяться ремонтні роботи та реконструкція. В позаминулому році за сприянням нардепа було виділено кошти з держбюджету на придбання пластикових вікон. Замінено близько половини вікон в цьому садочку, тож ще є над чим думати і працювати.

В ході огляду стратегічно важливих для міста об’єктів відбулось спілкування наживо громадян з народним депутатом, які зверталися до народного обранця за допомогою. Більшість питань взято ним під особистий контроль, а це вже запорука їх успішного вирішення. Окрім цього, відбулася приємна зустріч з т.в.о. Покровськобагачанської отг Наталією Григорівною Усик. Оригінальною листівкою ручної роботи від імені громади вона запросила Костянтина Євгеновича на урочистості з нагоди святкування Дня села, які відбудуться цієї суботи – 29 липня.

Передостаннім пунктом на маршруті спільної екскурсії по Хоролу був огляд нового об’єкту капітального будівництва по одній із центральній вулиць – Незалежності (колишня Карла Маркса). Цьогоріч всерйоз взялись за благоустрій цієї вулиці та продовжуємо реконструювати міський сквер, зокрема центральну його частину. Тротуар загальною протяжністю близько 550 м (від приміщення міської ради по вулиці Незалежності, 37 до вулиці Воскресенської) та центральна площа міста будуть викладені завдяки залученим коштам з державного бюджету в сумі 2,0 млн. гривень. Все-таки приємно, коли результат співпраці проявляється не лише в кількісних показниках благоустроєних територій міста, а й в очевидних якісних змінах.

Завершальними об’єктами, які оглянули наприкінець робочого дня, були новозбудовані автобусні зупинки і облаштовані автомобільні стоянки по вулиці Небесної Сотні. Поспілкувалися із представником підрядної організації Володимиром Анатолієвичем Коцюрбаком, який добросовісно координує і контролює процес спорудження нової (третьої за рахунком) зупинки для громадського транспорту на території міста.  Зовсім скоро пообіцяв здати в експлуатацію однойменний об’єкт капітального будівництва, що навпроти зупинки «Міжрегіональний центр».

Крок за кроком місто Хорол стає більш благоустроєним, охайним, затишним для громади і привабливим для гостей. Одним словом таким, яким воно має бути і не інакше! Цей шлях досить непростий і ускладнений різними факторами, але коли рухатися разом, з відчутною підтримкою, то здолати його буде значно легше.

 

Оголошення
     
Увага! Повідомлення про результати конкурсу!

14 березня 2024 року відбулося ІІ засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Мусіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Увага! Оголошення!

Результати конкурсного відбору субєктів оціночної діяльності для здійсненняоцінки об'єктів оренди

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]