Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

прозорро аналітики продажі» системі модуль земельні модулі аукціонів торгів аукціони торги ділянок земельними аукціонами повну кількість даних ключовими запустили
"Прозорро.Продажі" запустили модуль аналітики з ключовими показниками за земельними аукціонами
2022-02-01

«Прозорро.Продажі» розробили та запустили окремий відкритий модуль аналітики з ключовими показниками за земельними аукціонами, який відтепер доступний за посиланням. Відтепер вся інформація за кожним з аукціонів – у відкритому доступі в загальному модулі аналітики. 

Модуль аналітики за земельними торгами включає шість вкладок, кожна з яких містить інформацію про земельні торги в певному розрізі. Фільтри у кожній із них дозволяють обрати необхідний для аналізу період (місяць, квартал, рік) чи тип даних (стартова вартість, дохід, кількість гектарів тощо).

Відкриті дані у модулі аналітики дозволяють відстежувати та порівнювати за періодами кількість оголошених і проведених земельних аукціонів, площу виставлених у системі ділянок, хто саме оголошує торги та скільки учасників за яку з ділянок змагалися. Також доступна інформація про те, які суми організатори заробили до бюджетів різних рівнів за підсумками успішних аукціонів.

Модуль аналітики дозволяє аналізувати торги за типом продажу/оренди, типом власності ділянок, а також бачити статистику як по всій Україні, так і за кожним регіоном окремо.

Усі дані можна переглядати як безпосередньо у модулі аналітики, так й експортувати в Exel.

«Прозорро.Продажі» активно користуються не лише державні органи влади, але й приватні особи-організатори, адже вона гарантує повну безпеку, захищеність даних, прозорість, плюс це очевидно вигідний фінансовий інструмент. Так, у середньому зростання ціни за результатами земельних торгів становить понад 200 %, але за с/г землями цей показник сягає 437 %. А в деяких регіонах він може дорівнювати і 1000 %», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Земельні аукціони в державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» працюють із жовтня 2021 року. Це дуже популярний напрям – станом на другу половину січня в системі вже оголошено понад 3,1 тисячі торгів. Ринок землі й, зокрема, земельні аукціони викликають неабиякий інтерес в учасників ринку, у громадськості та журналістів. Окремий модуль дозволить усім зацікавленим бачити повну аналітику за аукціонами і краще розуміти тренди на ринку», – пояснює перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак.

Нагадаємо, 5 жовтня 2021 року набула чинності урядова постанова (№1013), яка запустила ринок оренди та продажу державної та комунальної землі через систему «Прозорро.Продажі».

Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі», яку адмініструє однойменне держпідприємство, гарантує безпечність торгів, неможливість втручання в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні. Оголосити аукціон та/або взяти у ньому участь можна, звернувшись до акредитованих у системі «Прозорро.Продажі» майданчиків, перелік яких доступний на сайті prozorro.sale.

Відеоінструкція про те, як аналізувати земельні аукціони в державній електронній системі Прозорро.Продажі: https://youtu.be/vE_Jnj_cnLQ.

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]