Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

громади створення комунсервіс» водовідведення хорольської м&sup питання міської рішення водопостачання засідання бюджету також медичної прийнято послуг діяльності послугу відшкодування
Про головні питання із сесійної зали: візит голови Опішнянської ОТГ Миколи Різника
2021-11-30

У плановому порядку, 30 листопада 2021 року, в сесійній залі вирішували важливі для громади питання. У першому пленарному засіданні 22-ої чергової сесії, яке провів міський голова Сергій Волошин, взяли участь 22-оє депутатів Хорольської міської ради восьмого скликання. До порядку денного внесено 113 питань, які попередньо розглянуто й погоджено на засіданнях постійних профільних комісій. Усього розглянуто 23 питання, а решту після оголошеної перерви перенесено на розгляд другого пленарного засідання сесії.

Перед початком сесійного засідання відбулася приємна для громади подія. Директор СВК «Хильківський» Тетяна Лисенко вручила міському голові Сергію Волошину ключі від автобуса «Богдан», який придбано за кошти сільськогосподарського підприємства й передано на баланс громаді. Автобус буде передано КП «Господар» для здійснення пасажирських перевезень сільського населення на маршруті загального користування.

Першим розглянуто питання щодо відшкодування різниці між тарифами та економічно обґрунтованою вартістю послуг з централізованого водопостачання та водовідведення у місті Хоролі, які надаються КП «Комунсервіс». На сьогоднішній день для всіх груп споживачів діє єдиний тариф на послугу з водопостачання – 17,4 грн/1м³ з ПДВ і на послугу з водовідведення – 18,87 грн/1м³ з ПДВ. Тариф на централізоване водовідведення складається із двох складових: 1) послуги з очистки стоків ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» – 8,0 грн/1м³ з ПДВ; 2) послуги з перекачки каналізаційною насосною станцією по вулиці Береговій, 72 та транспортування стоків каналізаційною мережею міста Хорола – 10,87 грн/1м³ з ПДВ.

Діючі тарифи не дозволяють комунальному підприємству своєчасно і в повному обсязі здійснювати розрахунки за спожиту електроенергію, по заробітній платі працівникам дільниць. Основні економічні фактори – підвищення прожиткового мінімуму і зростання вартості електроенергії, призвели до збільшення фактичної собівартості послуг.  У результаті фінансово-господарської діяльності КП «Комунсервіс» отримав збиток у розмірі понад пів мільйона гривень з незалежних від нього причин. Наявна кредиторська заборгованість спричинила погіршення фінансового стану підприємства і воно опинилося під загрозою існування.

Для забезпечення населення та інших груп споживачів міста якісними та безперебійними послугами з водопостачання й водовідведення виникла необхідність підняття тарифів до економічно обґрунтованого рівня. У даному випадку це єдиний економічний інструмент фінансового оздоровлення і забезпечення беззбиткової діяльності КП «Комунсервіс». У повідомленні про наміри здійснити зміну діючих тарифів КП «Комунсервіс» на початку листопада оприлюднило розрахунки і розміри нових тарифів: 1) на послугу з водопостачання – 19,15 грн/1м³ з ПДВ; 2) на послугу з водовідведення – 21,48 грн/1м³ з ПДВ. З метою недопущення нерентабельної роботи та банкрутства КП «Комунсервіс», а також створення соціальної напруги, прийнято рішення про відшкодування надавачу послуг різниці в тарифах. Механізм відшкодування діятиме на основі ухваленої цільової Програми на 2021 рік за рахунок коштів бюджету Хорольської міської територіальної громади.

Окрім цього, затверджено ще шість цільових Програм на середньострокову перспективу для забезпечення діяльності та розвитку сфер культури, соціального захисту, адміністративних послуг та архівної діяльності.Підтримано Програму підготовки молоді до військової служби та призову до лав Збройних Сил України для Першого відділу Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.Також внесено зміни до діючих у поточному році Програм. Заслухано та взято до відома звіти про фінансово-господарську діяльність КП «Комунсервіс», КП «Добробут» і КП «Господар», а також про виконання соціальної Програми «Турбота» за три квартали 2021 року.

Одне з основних сесійних питань стосувалося внесення змін до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік. Дохідну частину бюджету збільшено на 981,2 тис. грн. за рахунок надходження субвенції обласного бюджету. Залучені кошти з Фонду розвитку територій Полтавської області буде направлено на капітальний ремонт пішохідних доріжок з благоустроєм території навколо двох пам’ятних знаків – Братських могил військовополонених у роки Другої світової війни «17 тисяч жертв фашизму» по вул. Вокзальній (біля колишньої нафтобази) та «22 тисячі жертв фашизму» на розі вулиць Вокзальна та Молодіжна. Депутати не підтримали виділення коштів на придбання програми для проведення аудиту земельних ділянок, на придбання дорожніх знаків та на поточний (ямковий) ремонт по вул. Шкільній у с. Покровська Багачка.

На підставі звернень головних розпорядників коштів здійснено перерозподіл видатків. На організацію благоустрою населених пунктів видатки в сумі 1,15 млн. грн. за рахунок перевиконання бюджету спрямовано на придбання асфальтобетонної суміші та екскаватора. Також виділено 199,6 тис. грн. на відшкодування різниці в тарифах на водопостачання і водовідведення дл населення.

Прийнято низку рішень щодо комунальної власності та житлово-комунального господарства Хорольської міської ради. Надано згоду на прийняття у комунальну власність токарного обладнання та ліній електропередач. Для зміцнення матеріально-технічної бази медичної сфери Хорольської міської територіальної громади прийнято важливе рішення щодо передачі автомобіля швидкої медичної допомоги в комунальну власність КНП «Хорольська міська лікарня» від КНП «Об’єднане автогосподарство закладів та установ охорони здоров’я Полтавської обласної ради». Спеціалізований автомобіль екстреної (швидкої) медичної допомоги класу «В» на базі CITROEN JUMPER буде передано в користування Хорольській підстанції КП «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради». Ухвалено важливі рішення про створення муніципальної місцевої пожежної охорони у селі Мусіївці. Затверджено положення Мусіївської МПО зі статусом юридичної особи, структуру та граничну чисельність у кількості 10,5 штатних посад.

Міським головою ініційовано створення муніципального агропідприємства «Агро-Хорольщина». Запрошений на сесійне засідання голова Опішнянської ОТГ Микола Різник поділився власним позитивним досвідом зі створення навесні цього року комунального підприємства «Опішня-Агро». Микола Миколайович ознайомив і зацікавив аудиторію слухачів щодо практичного кейсу створення першого в Україні агропідприємства, який отримав широкого суспільного резонансу. Опішнянську ОТГ останнім часом відвідують делегації з усіх куточків України, а Хорольська міська ТГ отримала чудову нагоду дослідити дане питання з перших вуст очільника сусідньої громади, аби втілити ідею в себе. Флагман у напрямку застосування сучасних та ефективних методів управління, зокрема створення муніципального агропідприємства, був переконливим, втім більшість депутатів не підтримала рішення стосовно створення КП «Агро-Хорольщина».

У цілому перше пленарне засідання 22 чергової сесії відбулось результативно і за результатами відкритого поіменного голосування прийнято важливі для життєдіяльності громади рішення. Друге пленарне засідання заплановано на 3 грудня, на якому будуть розглянуті питання на врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ради.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]