Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

відділення рішення підставі хорольської лікаря головного міської роз’єднання мешканців надання сестри форми питання окрім захисту питань михайло виховання україни
Позапланове засідання виконкому: у фокусі свіжих новин
2021-06-22

У позаплановому порядку, 22 червня 2021 року,  відбулося одинадцяте засідання виконавчого комітету. Потреба у його проведенні виникла через необхідність прийняття у невідкладному порядку рішення стосовно надання згоди на роз’єднання сестри та братів під час влаштування в сімейні форми виховання.

На підставі рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Хорольської міської ради, начальником служби у справах дітей Наталією Гавриленко підготовлено та винесено на розгляд членам виконкому проєкт рішення про роз’єднання сестри з братами, які позбавлені батьківського піклування і виховуються в дитячому будинку сімейного типу. У подальшому, на підставі прийнятого рішення, малолітня дівчинка отримає можливість бути влаштованою до сімейної форми виховання – усиновлення.

Окрім цього питання розглянуто ще два – містобудівельного характеру. Провідний спеціаліст відділу з питань містобудування, архітектури та цивільного захисту населення Людмила Черненко доповіла по питаннях упорядкування адрес об’єктам нерухомого майна – житловим будівлям з господарськими спорудами, які належать на праві власності  громадянам на підставі ними поданих заяв і документів.   

Принагідно, в урочистій атмосфері і під оплески членів виконавчого комітету, міський голова Сергій Волошин  привітав головного лікаря КНП «Хорольська міська лікарня» Хорольської міської ради Михайла Винограда з присвоєнням почесного звання «Заслужений лікар України». Це високе звання Михайло Васильович отримав завдяки титанічній праці у сфері охорони здоров’я. Воно присвоєно Указом Президента України від 18.06.2021 №257/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня медичного працівника». Окрім високої кваліфікаційної майстерності лікаря-хірурга, набутої за десятиліття активної трудової діяльності, Михайло Васильович володіє відмінними якостями управлінця. Результатом і підтвердженням ефективного менеджменту головного лікаря стали кардинальні зміни міської лікарні, які особливо стали помітними за останній рік. Йому вдалося реконструювати відділення з життєво необхідним призначенням для мешканців Хорольської і сусідніх громад, забезпечити їх оснащення сучасною високовартісною апаратурою та спеціалізованим обладнанням для профілактики, діагностики та лікування різних захворювань. У напрямку підвищення рівня надання медичних послуг, її доступності для мешканців сільських населених пунктів, без перебільшень, вдалося зробити істотний прорив. Ще рік тому важко було уявити, що виконається такий значний обсяг робіт: реконструйовано відділення невідкладних станів з травматологічними ліжками, інтервенційно-радіологічне (кардіологічне) відділення з неврологічними ліжками, відремонтовано блоки інфекційного відділення. У непростий для пацієнтів і лікарів період, коли велася виснажлива боротьба з коронавірусною хворобою COVID-19, на 100% підключено всі ліжко-місця в інфекційному відділенні. Тяжкохворих пацієнтів у пологовому, реанімаційному, хірургічному відділеннях також  забезпечено прямим постачанням кисню з балонів та циліндричних кріогенних резервуарів, для зберігання яких збудовано нові підсобні приміщення.

Досягнень і заслуг головного лікаря дуже багато, а в перспективних планах розвитку медичної сфери ще більше завдань: відремонтувати аварійну покрівлю поліклінічного відділення, провести ремонтні роботи в лабораторії, відновити роботу денного стаціонару та вирішити проблемне питання забезпечення житлом молодих сімей лікарів.

Сподіваємося, що попри всі суспільно-політичні та соціально-економічні складності, Хорольська громада процвітатиме в усіх сферах життєдіяльності.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]