Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста комунсервіс» міської відпочинку останні порядок голова місті міського кошти встановлені місць років міський волошин будемо комунальної місто людей
Подбаємо про красу нашого міста
2016-07-26

  Народний вислів «Чисто не там, де прибирають, а там де не накидають» з давніх давен і по сьогодні не втратив свого значення. Адже, якщо кожний житель міста буде дбати про чистоту і охайність свого двору, прибудинкової території, місць відпочинку і просто не буде байдужим до всього, що відбувається навколо, то наше місто буде привабливим, охайним і чистим. Ми всі будемо дихати чистим повітрям і насолоджуватися куточком, у якому живемо, творимо добро і виховуємо майбутнє покоління.

Як змінити психологію людей, як переконати їх в тім, що жодна служба, інспекції не зможуть навести порядок і не допоможуть, якщо ми всі не об’єднаємося  і не наведемо порядок біля себе? Ці та безліч інших проблем не залишають у спокої міського голову Волошина С.М., депутатський корпус міської ради та Хорольський КП «Комунсервіс», якому найбільше доводиться дбати про чистоту вулиць, місць відпочинку і забезпечення належних умов проживання жителів міста.

У КП «Комунсервіс» на  посаді інспектора з благоустрою працює Чишко Н.В., яка щоденно здійснює обхід громадян, щодо наведення порядку та викошування трави на подвір’ях та прилеглих територіях. Більшість людей з розумінням відносяться до цього і тому свої подвір’я тримають в чистоті та красі від різнобарв’я квітів. Але є і така категорія людей, яка не звикла сама щось робити, а тільки критикує владу і всіх, що нічого не робиться. А давайте будемо відвертими і справедливими! Новообраному міському голові за цей короткий період вдалось щось зробити і ми всі є свідками того, що наше місто стало чистішим, ліквідовано безліч несанкціонованих звалищ, розчищаються чагарники і зарослі в багатьох місцях, особливо на окраїнах міста. А головне, що на тих місцях, де були смітники, прибрана і упорядкована територія, встановлені дитячі майданчики. За 8 місяців облаштували 11 дитячих майданчиків, що більше чим за всі останні 20 років. І до речі, 9 з них встановлені на околицях міста. Ні дорослі, ні діти цих околиць міста Хорол і не гадали, що це може відбутися. Міський голова С.М. Волошин вдячний депутатам, приватним підприємцям та  громадянам, які брали участь при облаштуванні таких місць відпочинку для дітей.

А скільки забур’янених та закинутих  садиб приведено у порядок!? Затверджено положення про взяття на облік та передачу в комунальну власність безхазяйного майна та відумерлої спадщини по Хорольській міській раді, затверджено порядок відшкодування збитків заподіяних внаслідок порушення вимог законодавства, що дасть можливість поповнити міську казну і сприяти спокійному життю сусідів таких покинутих садиб.

Всі хорольчани є свідками, як двірники КП «Комунсервіс» з раннього ранку прибирають вулиці, місця відпочинку. На околицях міста додатково облаштовано 6 контейнерних майданчиків для збирання сміття, та замінено 50  старих на нових.

Завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації , районної  та міської ради центр міста прикрасила стела пам’яті учасників аварії на Чорнобильській АЕС.

 По-сучасному облаштовується торгівельний майданчик біля пошти, налагоджена тісна співпраця з приватними підприємцями міста, які  постійно надають благодійну допомогу  на проведення різних заходів. По-різному люди сприймають установлення такої красивої, нехай можливо й дорогої, ялинки на новорічні свята, але депутати міської ради дали згоду на її придбання і установку. Люди, особливо діти, із задоволенням гуляли біля такої красуні-ялинки на новорічні і Різдвяні свята. Міський голова С.М.Волошин  не тільки фінансово, але і своєю присутністю підтримує проведення всіх заходів у місті.

На особливому контролі тримає роботу комунальної служби міста, добре розуміючи, що від її роботи залежить життєдіяльність кожного з нас. Матеріально-технічна база КП «Комунсервіс» тільки за останні місяці поповнилась  2 тракторами та  погрузчиком для вивезення сміття, придбано 3 сучасні, потужні косарки для викошування трави та чагарників по місту, додатково встановлено 42 водопровідних та каналізаційних люків. Проведена реконструкція та капітальний ремонт вуличного освітлення на окремих вулицях міста. Виготовлені та встановлені  дошки для оголошень.

Вперше за останні десятиліття виділено кошти в сумі 50,0 тис. гривень для придбання сучасного медичного обладнання Хорольській центральній районній лікарні. За що головний лікар медичного закладу Виноград М.В. особисто висловив слова вдячності міському голові та депутатам Хорольської міської ради.

Ми всі можемо критикувати роботу міського голови і комунальної служби, але давайте будемо об’єктивними, зміна керівництва КП «Комунсервіс» відбулася пізньої осені, часу було зовсім обмаль, щоб підготуватися до зими, транспорт і матеріально-технічна база комунальної служби не були готові до всіх випробувань, які поставила перед комунальниками сувора і сніжна зима. Як нескладно, але працівники і керівники КП «Комунсервіс» Вовк В.І. справилися з зимовими випробуваннями. А далі дощова весна і літо, трава і бур’яни ростуть, як гриби  після дощу. Важко впоратися зі скошуванням трави на власних подвір’ях, а що вже говорити про місто, на окраїнах якого  роками не викошувалися зарослі? І тут, як не складно і непросто, але комунальники косять, прибирають. Міський голова С.М.Волошин разом з директором районного Центу зайнятості Л.В.Тютюнник, залучали безробітних, які розчистили зарослі і наводять порядок у тих місцях, де останні 10 років не торкалась рука людини. Перелік добрих справ можна продовжувати, але існуючі проблеми не дають спокою керівництву райдержадміністрації, районної ради і міському голові. Стан доріг по місту не витримує ніякої критики, але щоб їх відремонтувати треба мільйони грошей. Депутати разом з керівництвом міської ради працюють над тим, щоб міська казна поповнилась грошима, а щоб були гроші, треба,  щоб підприємства, приватні підприємці, фізичні особи в повному обсязі платили до бюджету. А як сплачуються податки за землю, тут ще «неоране поле»  проблем?

Найгострішою проблемою для всіх, є робота очисних споруд в місті. До сьогодні їх обслуговує фірма, яка відділилася від ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів харчування». Очисні споруди зносились, потребують модернізації, утримання штату працівників, які його обслуговують, енергоносії потребують значних витрат. Де взяти ці кошти, як знайти вихід з цієї, можна сказати тупікової ситуації, як забезпечити функціонування очисних споруд в місті – ось  сама нагальна і болюча проблема для влади району і міського голови.

Будівництво нового сміттєзвалища вже понад 10 років триває і на його завершення також потрібні великі кошти. І перелік існуючих проблем можна продовжити, так як і звинувачення на адресу  новообраного нами, міського голову. Але всі ми добре розуміємо, що за один день, місяць, рік всі проблеми не вирішуються, потрібні кошти, час, підтримка і небайдужість зі сторони кожного, хто проживає в нашому рідному місті.

 

 

 

Голова  президії громадської                                      Козлова Г.М.

Ради ветеранів міста 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]