Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Планове квітневе засідання виконкому: основні питання
2021-04-20

У вівторок, 20 квітня 2021 року, відбулося восьме планове засідання виконавчого комітету. За головуванням міського голови Сергія Волошина розглянуто 20 питань порядку денного, у тому числі різне. У роботі виконкому взяли участь 25 членів виконкому, працівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та громадські активісти.

Першим у порядку денному було питання щодо надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, які подали заяви на отримання адресної грошової допомоги для лікування тяжких хвороб. По цьому питанню доповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, голова комісії з питань надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань Валентин Місніченко. Соціальні виплати здійснюються малозабезпеченим громадянам, які потрапили в скрутні життєві обставини, у рамках реалізації заходів соціальної Програми «Турбота». Згідно затвердженого Порядку надання такої соціальної допомоги, громадяни можуть отримати кошти з бюджету Хорольської міської територіальної громади на лікування, реабілітацію, ліквідацію наслідків пожеж чи інших стихійних лих та інші соціальні цілі. Напередодні засідання виконкому працювала профільна комісія, яка вивчала в індивідуальному порядку надані пакети документів заявників. У новому складі виконкому це вже друге засідання комісії. Перше її засідання відбулося 12 березня цього року і за її позитивними висновками із 66 поданих заяв допомогу на лікування отримало 57 громадян. У період між засіданнями комісії до виконавчого комітету надійшло 57 заяв, із яких 47 отримали схвальні висновки й рекомендовані на затвердження виконкомом, 8 відправлено на доопрацювання та 2 відхилено. Із 47 позитивно схвалених заяв 46 було на лікування тяжких хвороб і 1 – на ліквідацію наслідків пожежі.  На жаль, на сьогоднішній день спостерігається дуже сумна статистика захворюваності та високий рівень смертності населення від злоякісних новоутворень як у місцевих масштабах, так і в цілому по Україні.

По питанню надання дозволу на підписання документів від імені малолітньої дитини для оформлення цивільних угод для отримання коштів за користування земельними паями доповіла начальник служби у справах дітей при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Наталія Гавриленко. Серед інших питань, які належать до компетенції служби, порушено умови проживання дитини-сироти в гуртожитку відокремленого структурного підрозділу «Хорольський агропромисловий фаховий коледж Полтавської державної аграрної академії». Також затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

По питаннях порядку денного містобудівного характеру доповіла начальник відділу з питань містобудування, архітектури та цивільного захисту Тетяна Чігер. Такі 8 питань стосувалися переважно впорядкування та присвоєння адрес об’єктів нерухомого майна, а також надання дозволу на будівництво житлового будинку, господарських будівель та споруд мешканцям Хорольської міської територіальної громади. Надано дозвіл сільськогосподарському виробничому кооперативу «Перемога» на проведення робіт з відновлення елементів благоустрою на існуючому ґрунтовому спортивному майданчику  в селі Клепачі. За кошти СВК планується здійснити укладання штучного покриття з імітацією зеленої трави, а також встановлення захисної огорожі й металевих воріт із сіткою для мініфутболу.

Начальник відділу правового забезпечення та утримання персоналу Віталій Бибик доповів по питаннях повідомної реєстрації колективних договорів та змін до них. Згідно прийнятих рішень зареєстровано угоди, які укладені між адміністраціями і профспілковими комітетами трудових колективів. Для реєстрації колдоговорів звернулися профспілки: виконавчого комітету, ДП «ДГ ім. 9 Січня» Інституту свинарства і АПВ НААН України, ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування», відділу освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради. Встановлено поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води для ТОВ «Оріон» терміном на 5 років.

З метою попередження та виключення випадків отруєння бджіл засобами захисту рослин (пестицидами та агрохімікатами) під час обробітку аграріями сільськогосподарських культур створено комісію з питань бджільництва, попередження та фіксації масового отруєння бджіл на території Хорольської міської  ради. Затверджено Положення про комісію, яке визначає порядок формування, повноваження, правила та процедури її діяльності, а також посадовий склад (голова, заступник, секретар та 7 членів). Це питання було найбільш емоційно обговорюваним і в ході дискусій запропоновано включити до складу комісії начальника Хорольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області та представника ГО "Хорольська районна асоціація фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини". На жаль, траплялися прикрі випадки на Хорольщині, коли сільськогосподарські підприємства, як фізичні, так і юридичні особи, не попереджали пасічників про початок обробітку полів токсичними препаратами. Внаслідок цього загинули бджолосім’ї в пасіках, які знаходилися неподалік оброблюваних площ. Згідно чинного законодавства України аграрії повинні попереджувати пасічників через ЗМІ місцевого і районного рівнів про початок обробітку полів хімічними засобами захисту рослин не пізніш як за три доби до його початку. 

У цілому робота виконавчого комітету була плідною і мала конструктивний діалог.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]