Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

пожежної міської створення громади охорони організації управління людей районного запобігання хорольської лубенського ліквідації перспективи засіданні завдання наслідків місцевої надання
Перспективи створення комунальної пожежної охорони на території Хорольської громади
2021-10-27

Пожежі своїми трагічними наслідками не поступаються пандемії коронавірусу. Проблема пожежогасіння та порятунку людей стає особливо актуальною, про що свідчать чисельні публікації в стрічках новин різних ЗМІ про пожежі на торфових родовищах, у лісах, болотах, на луках, в приватних помешканнях через неправильне поводження з опалювальними пристроями та багато іншого. 

Матеріальні збитки та шкода навколишньому природному середовищу часто вражають своїми масштабами, але найбільш непоправною трагедією є втрата життя людей.

Реформа місцевого самоврядування покликана в першу чергу захищати інтереси громад, створювати і підтримувати повноцінне життєве середовище, де безпека є шляхом до успіху громади.  Пожежна безпека, рятування людей, надання допомоги з ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, запобігання нещасним випадкам – важливі завдання, які ставить перед собою місцева влада.

З метою створення у 2022 році пожежної команди місцевої пожежної охорони Хорольський міський голова Сергій Волошин ініціював робочу нараду за участі представників рятувальної служби. 27 жовтня 2021 року під його головуванням у засіданні круглого столу взяли участь: начальник Лубенського районного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області Володимир Башлій, заступник начальника відділу організації заходів цивільного захисту Лубенського районного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області Віктор Галкін, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям районного підрозділу ДСНС Олександр Фенько, представники виконавчого комітету Хорольської міської ради – заступник міського голови Валентин Місніченко, начальники відділів – Яна Карманська, Віталій Бибик, державний реєстратор Андрій Штомпель та начальник фінансового управління міської ради Людмила Бровко. 

Обговорили перспективи створення муніципального підрозділу, на який буде покладено завдання організації заходів із запобігання виникнення пожеж та їх гасіння, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та організації ефективної роботи з пожежної безпеки на території Хорольської міської територіальної громади. Поки що в планах створити в наступному році такий підрозділ пожежної охорони в Мусіївському старостинському округу з орієнтовною чисельністю – 10-17 штатних одиниць.

Разом із фахівцями міської ради обговорили процедурні питання стосовно створення місцевої пожежної охорони, зокрема організаційно-правові засади, матеріально-технічне, кадрове та фінансове забезпечення. Для того, щоб пожежне ДЕПО запрацювало, потрібно пройти довгий шлях до успішної реалізації такої важливої і суспільно необхідної справи. Остаточне рішення щодо створення МПО будуть приймати депутати на засіданні сесії після надання фахівцями міської ради фінансово-економічних розрахунків та обґрунтувань при підготовці проєкту рішення. Сподіваємося, що пожежно-рятувальна сфера громади буде організована на високому професійному рівні.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]