Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Перше засідання 15 сесії. Підсумки першого півріччя 2021 року підведено
2021-07-23

Сьогодні, 23 липня, у залі засідань Хорольської міської ради відбулося перше пленарне засідання 15 сесії Хорольської міської ради. На порядок денний було винесено загалом півтори сотні питань, однак, осилити весь об’єм не вдалося через технічні складнощі та процедурні моменти в роботі.

До участі в засіданні долучилися 21 депутат на чолі з міським головою Сергієм Волошиним, депутати Полтавської обласної ради – Фахрадін Мухтаров, Олег Баканов, Михайло Виноград та Людмила Мірошниченко, представники апарату та активу громадськості.

Ще до початку розгляду основних питань взяв слово головний лікар КНП «Хорольський Центр ПМСД» Леонід Соболь. Він закликав усіх присутніх активно брати участь самим у кампанії вакцинації та не припиняти роз’яснювальної роботи серед населення щодо потреби зробити щеплення від Ковід-19. Медики небезпідставно побоюються приходу з наступною хвилею цієї хвороби нових ще більш агресивних штамів, ускладнення від яких забиратимуть життя не лише дорослих, але й дітей. Однак малечу поки що не вакцинують. Тож шанс уникнути тяжких наслідків – якісний колективний імунітет. Леонід Миколайович наголосив на тому, що у лікувальному закладі наявні якісні вакцини, а щепитися може кожен бажаючий.

На потребі розвивати спільні проєкти та брати участь у обласних конкурсах наголосила гостя засідання, обласний депутат Людмила Мірошниченко. У своєму виступі вона неодноразово поряд із колегами-депутатами пояснила сучасні можливості такого співробітництва.

На друге пленарне засідання перенесено розгляд цілого ряду питань у сфері земельних ресурсів. Проте, основна частина питань все ж була розглянута в процесі засідання. Більшість із них присвячені процедурним моментам – внесенню змін до програм та їх додатків. Також у полі зору депутатів опинилися результати роботи по багатьох важливих для громади програмах, зокрема Програми соціально-економічного розвитку на 2021 р., програми «Турбота», по яких звітувалися представники апарату за перше півріччя року, що минає.

Чимало уваги також присвятили бюджетним питанням. За перше півріччя по загальному фонду бюджет виконано на 106,8% від планових показників, а по спеціальному – на 328% до піврічного плану. Основне джерело доходів загального фонду, як ідеться в пояснювальній записці до рішення, становить податок на доходи фізичних осіб (62,4% від загальної суми). Щодо витрат, то 77,1% коштів направляється на забезпечення захищених видатків. Найбільші суми, як зрозуміло, направляються на соціально важливі галузі – освіту, охорону здоров’я та соціальний захист.

Найбільше часу зайняв розгляд земельних питань. Але, як уже йшлося вище, розглянути встигли частину із запланованого. Решту проєктів мають розглянути на другому пленарному засіданні 15 сесії. Воно попередньо заплановане на понеділок, 26 липня.

Автор: Ірина ТИТАРЕНКО

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]