Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

тарифів сесії питання міської послуги комунальні питань водовідведення м&sup громади послуг хорольської комунсервіс» водопостачання засідання відшкодування відповідні користування бюджету
Перше в 2022 році засідання сесії: питання комунального господарювання, майна та земельних відносин
2022-01-20

У четвер, 20 січня 2022 року, відбулося перше у новому році і двадцять п’яте у восьмому скликанні засідання Хорольської міської ради. Під головуванням міського голови Сергія Волошина участь у пленарному засіданні сесії взяли 18 із 26 депутатів у персональному складі ради. Необхідність у скликанні позачергової сесії виникла через потребу вирішення нагальних питань, що стосуються тарифів на комунальні послуги на території міста Хорола.

Усього внесено на розгляд пленарного засідання сесії 48 питань порядку денного, включаючи різне.

Перед початком розгляду сесійних питань міський голова привітав з ювілейним Днем народження депутата міської ради – Станіслава Корякіна. Далі святкову атмосферу змінила активна й продуктивна робота сесії. Вирішували проблемне питання щодо рівня та економічної обґрунтованості розрахованих КП «Комунсервіс» тарифів на послуги з пасажирських перевезень на маршрутах загального користування, централізованого водопостачання та водовідведення. Питання перегляду тарифів на комунальні послуги завжди є досить складним, оскільки по своїй суті є як економічно, так і соціально спрямованим. Підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня з одного боку забезпечує покриття фактичної собівартості послуг та уникнення збитковості для комунального підприємства, але з іншого – непокоять споживачів додатковим фінансовим навантаженням. Депутати міської ради солідарні з думкою Сергія Волошина щодо розроблення і впровадження головного механізму забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення – відшкодування КП «Комунсервіс» різниці між тарифом та економічно обґрунтованою вартістю послуг з пасажироперевезень, централізованого водопостачання та водовідведення у м.Хорол з бюджету Хорольської міської територіальної громади. Тож з метою забезпечення беззбиткової діяльності КП «Комунсервіс», як єдиного в місті надавача комунальних послуг, збереження кількості і якості послуг на нормативному рівні, прогнозування та виділення з бюджету коштів для відшкодування тарифів ухвалено відповідні Програми на поточний рік.

Попередньо це питання порушувалось і досконало вивчалося на засіданні виконавчого комітету аби не допустити підвищення тарифів. Рішенням першого позачергового засідання виконавчого комітету від 11 січня 2022 року комунальному підприємству було відмовлено у встановленні тарифу на послугу з пасажирських перевезень на двох міських автобусних маршрутах загального користування у розмірі 10 грн. Також була мотивована відмова у підвищенні тарифів на послугу з водопостачання у розмірі 20 грн з ПДВ за 1м³ та водовідведення – 22,00 грн з ПДВ за 1м³. Прийняті рішеннями сесії відповідні Програми відшкодування різниці в тарифах допоможуть КП «Комунсервіс» уникнути збитковості, а споживачі здійснюватимуть оплату за спожиті комунальні послуги на рівні діючих тарифів: водопостачання – 17,4 грн з ПДВ  за 1м³, водовідведення – 18,87 грн. з ПДВ за 1 м³ і пасажирські перевезення – 7 грн. Питання вирішено на користь і в інтересах мешканців міста, витрати яких на спожиті комунальні послуги не збільшаться.   

Прийнято рішення про передачу повітряних ліній електропередач з комунальної власності територіальної громади до АТ «Полтаваобленерго». Затверджено порядок розподілу орендної плати за оренду комунального майна громади.

Реалізація інфраструктурних проєктів – одна з головних передумов розвитку громади. Одним із таких проєктів є капітальний ремонт Опорного закладу «Хорольська гімназія», для реалізації якого міська рада зобов’язується здійснити корегування проєктно-кошторисної документації до кінця березня поточного року. Міський голова та депутати одноголосно ухвалили рішення про надання гарантійного листа Полтавській обласній державній адміністрації про готовність розробки проєктно-кошторисної документації та взяття участі у співфінансуванні проєкту на умовах 20/70. Тобто 20% від кошторисної вартості проєкту – кошти з бюджету Хорольської міської ТГ. Приміщення гімназії збудовано в 1982 році й потребує капітального ремонту, зокрема заміни вікон та вхідних дверей на нові, утеплення зовнішніх стін, суміщеного перекриття та горища, підвального приміщення та прифундаментальної зони. Термомодернізація шкільного приміщення дасть змогу скоротити бюджетні видатки на опалення близько на 40%.

На завершальному етапі сесії розглянуто блок питань на врегулювання земельних відносин у межах Хорольської міської ради. Усього внесено на розгляд сесії 42 питання щодо земельної власності та користування. За результатами відкритого поіменного голосування прийнято відповідні рішення.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]