Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

внутрішньо проживання допомоги особи документ україни хорольської &mdash дитини підтверджує міської документи також облік дитина особу подає переміщених заяву
Пам’ятка для внутрішньо переміщених осіб
2022-03-30

Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Питання видачі довідки та надання допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб регулюються Законом України від 20.10.2014р. № 1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (надалі – Закон),

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», якою затверджений Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (надалі – Порядок) та Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022р. № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

На отримання довідки і внесення інформації до Єдиної бази даних ВПО мають право особи, які перемістилися  24 лютого 2022р з наступних областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська, а також м. Київ (перелік територій затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204).

Особа віком від 14 років і старше подає документи особисто.

Якщо особі не виповнилось 14 років, а також якщо вона є недієздатною або з обмеженою дієздатністю – документи подає законний представник (батьки й усиновителі), а також опікуни та піклувальники.

Від імені дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, звертається керівник закладу, в який влаштована дитина.

Від імені дитини до 14 років, яка прибула без супроводу батьків/опікунів, заяву подає родич (бабуся, дідусь, прабабуся, прадідусь, повнолітні брат чи сестра, тітка, дядько) або вітчим, мачуха, у яких проживає дитина. У разі відсутності будь яких родичей заяву подає представник органу опіки та піклування.

Для отримання довідки особа повинна звернутися до відділу соціального захисту населення Хорольської міської ради (каб.1, каб.2), який знаходиться за адресою м. Хорол вул. Незалежності, 62, телефон (05362)33395, або за місцем фактичного проживання на території Хорольської міської ради до уповноважених осіб старостатів з відповідним пакетом документів:

1. Заява (встановленого зразка).

2. Документ, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України, або документ, що засвідчує особу і підтверджує її спеціальний статус.

3. Свідоцтво про народження дитини. Додатково при необхідності подаються:

документ, що засвідчує особу законного представника;

документ, що підтверджує повноваження особи;

свідоцтво про народження дитини, а також будь-які документи, що підтверджують родинні відносини між дитиною і заявником.

УВАГА! У разі відсутності в документі відмітки про реєстрацію місця проживання на території, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, надаються докази, які підтверджують факт проживання на такій території на день виникнення обставин, що викликали переміщення (військовий квиток з відомостями щодо проходження військової служби; трудова книжка із записами про трудову діяльність; документ, що підтверджує право власності на рухоме або нерухоме майно; документ про  освіту; довідка з місця навчання; медичні документи; фотографії; відеозаписи тощо).

Для дитини підтвердженням її місця проживання на момент виникнення обставин є місце проживання її батьків.

Крім того можна подати документи через мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі — Портал Дія) повнолітньою або неповнолітньою внутрішньо переміщеною особою, якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі наявності в такої особи дітей подання заяви про взяття їх на облік можливе лише за наявності  відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у свідоцтві про народження таких дітей, виготовленому на паперовому бланку (далі — е-свідоцтво про народження).

 Для подання заяви особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, підключений до Інтернету, із увімкненою функцією геолокації, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи.

Куди звертатися за отриманням допомоги?

Для отримання допомоги внутрішньо переміщена особа заповнює заяву, яка формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (далі — Портал Дія).

Заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам може бути також подана до відділу соціального захисту населення Хорольської міської ради (каб.1, каб.2), який знаходиться за адресою м. Хорол вул. Незалежності, 62, телефон (05362)33395, або за місцем фактичного проживання на території Хорольської міської ради до уповноважених осіб старостатів.

Неповнолітня дитина має право самостійно звернутися за призначенням допомоги.

Заяву про виплату допомоги малолітній дитині, яка прибула без супроводження законного представника, може подавати від її імені родич (баба, дід, прабаба, прадід, повнолітні брат або сестра, тітка, дядько) або вітчим, мачуха, у яких проживає (перебуває) дитина.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, яка отримала довідку ВПО, у таких розмірах:

для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень;

для інших осіб — 2 000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Ті ВПО, які станом на 1 березня 2022 р. отримували щомісячну адресну допомогу, будуть отримувати допомогу на проживання, вона призначається автоматично. За минулі місяці, коли особа отримувала АП, їй допомога на проживання не виплачується;

Допомога не надається ВПО, які були обліковані як внутрішньо переміщені особи до 24 лютого 2022 р. у регіонах, що не включені до переліку, за винятком осіб, які отримували щомісячну адресну допомогу

Розмір отриманої допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства. Розмір отриманої допомоги не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу відповідно до підпункту 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України.

Начальник відділу соціального захисту населення Хорольської міської ради              Л.М. Нікітенко

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]