Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Останнє в поточному році засідання сесії Хорольської міської ради
2021-12-29

У середу, 29 грудня, відбулася остання в 2021 році сесія міської ради. Під головуванням Хорольського міського голови Сергія Волошина участь у пленарному засіданні 24-ої позачергової сесії взяли 19 із 26-ти депутатів у персональному складі ради. Серед присутніх також були представники фермерських господарств, виконавчого апарату міської ради, її структурних підрозділів та громадські активісти.

За наявністю кворуму засідання визначено повноважним і на його розгляд внесено 83 питання порядку денного та різне.Перед початком роботи сесії нагадуванням про прийдешні Новорічні та Різдвяні свята став яскравий і феєричний виступ працівників відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради на чолі з керівником Оксаною Левіною. Талановитий і відомий в громаді та за її за межами творчий колектив Хорольського базового будинку культури приємно вразив присутніх досконалим акапельним виконанням щедрівок та креативним театралізованим дійством.  

Основні питання порядку денного стосувалися організаційно-правових засад діяльності відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Хорольської міської ради. Начальник відділу Тетяна Вовк доповіла по питаннях, які стосувалися затвердження переліку адміністративних послуг, Положення та Регламенту про відділ. Загалом ухвалено 77 адміністративних послуг, які надаватиме ЦНАП, у тому числі комплексну соціальну послугу «єМалятко» для реєстрації та визначення походження новонароджених, призначення матеріальної допомоги при народженні тощо.

Додатково до порядку денного внесено на розгляд питання «Про внесення змін до бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік», по якому доповіла начальник фінансового управління Людмила Бровко. Нагальність вирішення цього питання виникла через звернення виконавчого комітету, як  розпорядника коштів, для перерозподілу бюджетних коштів між об’єктами. 

З метою підтримки ветеранської діяльності на території Хорольської міської територіальної громади внесено зміни до Програми підтримки Відокремленого підрозділу Організації ветеранів України на поточний рік. Також затверджено Порядок розподілу та використання коштів з бюджету громади на реалізацію заходів ветеранської Програми на 2022-2024 роки, як механізм фінансової підтримки цієї громадської організації.

Депутатами та міським головою ухвалено рішення про тимчасове використання символіки колишньої Хорольської районної ради. Вирішено герб та прапор ліквідованої після впровадження реформи децентралізації районної ради використати, як символіку Хорольської міської територіальної громади. Герб і прапор Хорольської міської ради – зображення елементів геральдики у формі стріли та меча на червоному фоні, залишаються без змін.

Найбільшим блоком питань на сесійному засіданні традиційно розглянуто ті, що стосуються земельної власності та землекористування у межах Хорольської міської територіальної громади. Більшість із 77 питань про врегулювання земельних відносин депутати підтримали, однак були й такі, які не набрали більшості голосів. Частину проєктів рішень, які потребували підтримки не менше 2/3 від загального кількісного складу ради (18 голосів), знято з порядку денного та відправлено на розгляд чергової сесії. Загалом за результатами відкритого поіменного голосування прийнято 73 рішення, які в установлений чинним законодавством термін оприлюднюються у формі відкритих даних на сайті міської ради в розділі «Міська влада».

У різному депутат Олександр Прядко в черговий раз порушив питання щодо відновлення роботи автостанції у м. Хорол АС-2, вивезення та утилізації твердих побутових відходів з територій старостинських округів, забезпечення пасажирських перевезень громадським транспортом на маршруті «Грушине – Хорол». Депутат також акцентував увагу на необхідність раціонального розподілу та використання бюджетних коштів для сталого соціально-економічного розвитку Хорольської міської громади. Міський голова Сергій Волошин дав вичерпну відповідь на всі поставлені питання та обґрунтував шляхи їх вирішення.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]