Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської хорольської поліції відділення громади україни програми сесії питань бюджету начальник комітету також територіальної лікар голосування головний депутати охорони області
Основні питання травневої сесії
2021-05-28

Уже 12-те пленарне засідання у восьмому скликанні Хорольської міської ради відбулося у п’ятницю, 28 травня. У роботі чергової, запланованої згідно з регламентом, сесії взяли участь 23 депутати із 26-ти в персональному складі ради за головуванням міського голови Сергія Михайловича Волошина. 

Також до роботи сесії долучилися представники структурних підрозділів міської ради і виконавчого комітету, начальник відділення поліції №2 Лубенського РВП ГУ НП в Полтавській області Євгеній Володимирович Карпець, головний лікар КНП «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Леонід Миколайович Соболь, головний лікар КНП «Хорольська міська лікарня», депутат Полтавської обласної ради Михайло Васильович Виноград, депутат Полтавської обласної ради Олег Олегович Баканов та представники  громадськості.

Особливість цієї сесія була в тому, що вперше запроваджено електронну систему голосування «Голос». Програмний модуль для сучасних рад використовується для полегшення і прискорення процесу голосування, обробки його даних, чіткого дотримання регламенту та забезпечення відкритого доступу до інформаційних даних протоколів засідань та відкритого поіменного голосування.

На початку сесійного засідання розглянули запит депутата Сергія Івановича Григораша. До нього звернулися батьки вихованців закладу дошкільної освіти (ясел-садка) «Веселка» загального типу м. Хорол із скаргою відносно керівника – Алли Миколаївни Івахненко. Днями в соціальній мережі поширилася інформація щодо її невідповідності кваліфікаційним та морально-етичним вимогам. 25 травня цього року стався прикрий випадок під час святкування випускного у групі «Метелики» дитячого садочку. Через непорозуміння між керівником ЗДО та батьками діти отримали психологічну травму й зіпсоване свято. За словами батьків Алла Миколаївна не впустила на святковий захід ні їх, ні фотооператора. Окрім цього утримувала дітей за зачиненими дверима й на прохання батьків їх не відпускала. Усі деталі конфліктної ситуації викладені в письмовому вигляді у скарзі, яку заслухано на сесії. Депутати прийняли рішення про створення тимчасової робочої комісії для вивчення скарги батьків з метою з’ясування обставин прецеденту та прийняття рішення відносно відповідності чи невідповідності Івахненко А.М. займаній посаді.

Начальник відділення поліції №2 Лубенського РВП ГУ НП в полтавській області Євгеній Володимирович Карпець доповів про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності поліції на території Хорольської міської ради. Очільник поліції зазначив, що в роботі відділення поліції після реформування спостерігається позитивна динаміка. З початку 2021 року до відділення поліції надійшло 1487 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій. За аналогічний період попереднього року надійшло 1521 заяв, що на 44 менше, ніж за аналогічний період минулого року. Це говорить про зниження рівня злочинності на території Хорольської громади. Викрито 71 особу, які вчинили кримінальні правопорушення (в 2020 – 68), у тому числі  по тяжким та особливо тяжким – 27 (в 2020 – 26), та які вчинили 104 кримінальних правопорушень (крадіжки, нанесення легких, середньої тяжкості й тяжких тілесних ушкоджень, умисне вбивство, розбій, шахрайство, підробка документів, печаток і штампів, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та багато інших). Також з початку року працівниками відділення поліції складено 838  матеріалів про адміністративні правопорушення.

Розглянуто проблемне питання щодо облаштування вуличного відеоспостереження, яке б допомагало розкривати злочини. За словами начальника поліції, Хорол залишився єдиним у області містом без відеоспостереження. Розглянуто пропозицію виділити кошти за умови перевиконання бюджету та наявності вільних залишків.

Головний лікар Хорольського центру ПМСД Соболь Л.М. звітував про стан надання медичних послуг, заходів профілактики та протидії поширенню COVID-19 на території Хорольської територіальної громади. Він зазначив, що за статистикою за весь час пандемії по Україні захворіло 2,2 млн осіб, одужало – 4,99 млн, летальних випадків – 49,9 тис, проведено ПЛР-тестувань – 10,1 млн.

Головний лікар міської лікарні Виноград М.В. доповів про стан реконструкції відділення невідкладної медичної допомоги, надання медичних послуг та протидію поширенню COVID-19. Як анонсувалося раніше, за сприянням народного депутата Анастасії Олексіївни Ляшенко на реконструкцію приміщень міської лікарні залучено понад 6 млн гривень. Ці кошти направлено на реконструкцію відділення невідкладних станів з травматологічними ліжками, яке об’єднало приймальне і травматологічне, а також інтервенційно-радіологічного (кардіологічного) відділення з неврологічними ліжками. Апарат комп’ютерної томографії придбано за 20 млн гривень. Постановою Кабінету Міністрів України від 15.01.2020 №23-р затверджено перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року. Хорольська міська лікарня є однією із 8-ми таких опорних медичних закладів у Полтавській області. На ряду з іншими закладами охорони здоров’я у госпітальних округах України КНП «Хорольська міська лікарня» отримала державну субвенцію на реконструкцію відділень у рамках президентської програми EMERGENCY-2020, яка є частиною програми масштабної розбудови якісної інфраструктури України «Велике будівництво». З інтерактивною картою реалізованих проєктів Національної програми можна ознайомитися тут. На ній нанесено 111 тис важливих соціальних об’єктів, які вдалося реалізувати задля сталого економічного розвитку України.

Для істотного розширення повноважень старост внесено зміни до «Положення про старосту виконавчого комітету Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області». Як пояснив начальник відділу правого забезпечення та утримання персоналу Віталій Віталійович Бибик, старост буде уповноважено виконувати низку нотаріальних дій для мешканців сільських населених пунктів. У відповідності із Законом України «Про нотаріат» старости будуть уповноважені вчинять нотаріальні дії, зокрема: вживати заходи щодо охорони спадкового майна, посвідчувати заповіти, видавати дублікати посвідчених документів, засвідчувати вірність фотокопій документів і виписок з них та засвідчувати справжність підпису на документах. Контроль за організацією нотаріальної діяльності уповноважених на це старост, як посадових осіб органів місцевого самоврядування, дотриманням ними порядку вчинення нотаріальних дій та виконанням правил нотаріального діловодства здійснюється Міністерством юстиції України.

Депутати ухвалили визначений перелік доріг місцевого значення, поточний ремонт яких буде фінансуватись з бюджету Хорольської міської територіальної громади та обласного бюджету. У поточному році планується провести дрібний ремонт на трьох відрізках автомобільних доріг: «Оржиця – Хорол», «Семенівка – Веселий Поділ – Заїченці – Миколаївка – Бригадирівка» та «Хорол – Вишняки – /М-03/». Для забезпечення фінансування робіт по дрібному ремонту доріг на території громади внесено відповідні зміни до Програми соціального і економічного розвитку Хорольської міської ради та до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентин Олексійович Місніченко звітував про виконання Програм «Турбота», «Благоустрою та комунального господарства» за І квартал 2021 року. У рамках соціальної Програми «Турбота» найбільша частка коштів з бюджету Хорольської громади була направлена на надання адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим громади для вирішення соціально-побутових питань, переважно – на лікування тяжких хвороб. Також надавалася грошова допомога на поховання непрацюючих осіб працездатного віку, які на момент смерті не досягли пенсійного віку та не були застрахованими в системі загальнообов'язкового державного  соціального  страхування.

На виконання Програми «Благоустрою та комунального господарства» за І квартал використано бюджетні кошти на вуличне освітлення та на закупівлю предметів, матеріалів, господарського інвентарю для відділів благоустрою КП «Комунсервіс», КП «Добробут» і КП «Господар».

Внесли зміни до персонального й кількісного складу виконавчого комітету міської ради. Уведено до його складу новопризначену керуючу справами (секретаря) виконкому Галину Михайлівну Козлову та виведено Марину Василівну Кіященко на підставі поданих заяв. Загальну чисельність виконкому затверджено в кількості 30 осіб. Кандидатуру голови Територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України у Хорольській міській об'єднаній територіальній громаді – Інни Миколаївни Рябухіної, депутати не підтримали для включення до складу комітету.

Розглянуто питання про дострокове розірвання договору оренди з ГО Клуб змішаних єдиноборств «Січ» через неналежне утримання орендованого приміщення по вулиці Незалежності, 19А. Чайковський Вадим Сергійович, як керівник спортивного клубу і як орендар майна спільної власності територіальних громад, був зобов’язаний у встановлений термін упорядкувати приміщення і привести його у належний для експлуатації стан. На пленарному засіданні 10 сесії міської ради, яке відбулося 29 квітня цього року, він особисто дав обіцянку навести лад в орендованому приміщенні. Обіцяного не виконав, тож за рекомендацією постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, інфраструктури та благоустрою міста запропоновано розірвати договір оренди. Більшістю депутатів ухвалено Угоду про розірвання договору оренди з ГО Клуб змішаних єдиноборств «Січ».

Найбільша кількість питань, уже традиційно, стосувалася врегулювання земельних відносин. По цих питаннях доповіла начальник відділу з питань земельних відносин та екології Надія Василівна Тітенко. Пленарне засідання сесії в цілому відбулося конструктивно, з плідними результатами у формі прийнятих рішень за результатами відкритого поіменного голосування.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]