Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хімічні відпрацьованих пунктів кампанії батарейок хорольський прийому ініціативи» побутові живлення хоролі типорозмірів екологічні акумулятори переробку сьогодні сміття побутових темою
Операція "Батарейка-утилізація"
2012-12-26

Національний молодіжний центр «Екологічні ініціативи», Всеукраїнська екологічна ліга спільно з Всеукраїнською дитячою спілкою «Екологічна варта» оголошують про початок нової природоохоронної кампанії, спрямованої на правильну утилізацію відпрацьованих джерел живлення.

Важко уявити, але лише одна пальчикова батарейка забруднює 8 тонн води або 20 квадратних метрів ґрунту, адже батарейки й акумулятори містять небезпечні для людини й навколишнього природного середовища метали та хімічні речовини. При потраплянні в загальні відходи вони не знешкоджуються методами утилізації звичайного сміття й потребують окремого оброблення для їхнього знешкодження. Тому такою важливою темою є збирання й переробка відпрацьованих хімічних джерел струму.

В рамках даної кампанії вже було проведено ряд просвітницьких заходів в навчальних закладах цілого ряду населених пунктів України. На сьогодні налагоджується робота з постачальниками даних приладів щодо організації пунктів прийому відпрацьованих батарейок та подальшої їх передачі на переробку до державного підприємства "Аргентум", м. Львів.

Акція охопила всі регіони України та її населення від найменших до найстарших.

Ваші пропозиції Ви можете надсилати на електронну адресу [email protected] з темою «Батарейки». Таким самим чином Ви можете заявити про Ваше бажання залучитись до кампанії.

Районні осередки Всеукраїнської екологічної ліги та Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи» вирішили провести у Хоролі акцію «Батарейка», основним завданням якої є організація пунктів прийому відпрацьованих батарейок у Хоролі та подальша їх передача на переробку до ДП "Аргентум".

Для утилізації приймаються такі відпрацьовані малі побутові хімічні джерела струму (ХДС) ємністю до 7 ампер·год:

  1. неперезаряджувані побутові хімічні елементи живлення стандартних типорозмірів (у побуті – батарейки);
  2. перезаряджувані побутові хімічні елементи живлення стандартних типорозмірів (акумулятори);
  3. акумулятори нестандартних типорозмірів, які використовують у годинниках, в тому числі наручних, мобільних телефонах і смартфонах, кишенькових та портативних комп’ютерах, побутових радіостанціях, побутовій портативній фото- та відеоапаратурі, іграшках, інших побутових приладах.

Пункти прийому батарейок в Хоролі:

  1. Хорольська міська рада (звертатись до секретаря), вул К. Маркса, 37.
  2. Хорольський агропромисловий коледж ПДДА , вул. Леніна, 73 (ауд. 408 або студрада);
  3. Магазин «Радіо», вул. Леніна, 77.

Кожен з нас може зробити значний внесок у створення кращого середовища для себе, якщо будемо ставитися уважніше до того, що ми викидаємо на сміття. Ми чекаємо на ваші пропозиції! Зробіть своє життя екологічно чистішим уже сьогодні – долучайтесь до акції «Батарейка»!

Хорольський районний осередок НМЦ «Екологічні ініціативи»

Хорольський районний осередок Всеукраїнської екологічної ліги

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]