Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської питань депутатів хорольської розглянуто відділу бюджету денного молоді автостанцій приміщення ремонт капітальний також кошти земельних освіти через планується
Одинадцята позачергова сесія та її результати
2021-05-18

Через велику кількість питань, які потребували нагального вирішення, за розпорядженням міського голови Сергія Волошина 18 травня 2021 року відбулося скликання одинадцятої позачергової сесії. Засідання постійних комісій відбулися напередодні, 17 травня, і за їх висновками на розгляд сесії винесено 65 питань порядку денного. За результатами відкритого поіменного голосування прийнято 50 рішень.

Сесійне засідання традиційно відбулося за головуванням міського голови та за участі 23 депутатів, представників структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, депутатів Полтавської обласної ради Олега Баканова та Михайла Винограда.

Одним із основних питань порядку денного було затвердження змін до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік. Начальник фінансового управління Людмила Бровко доповіла присутнім, що на підставі звернення головного розпорядника коштів – виконкому, здійснюється перерозподіл асигнувань з метою збільшення видатків на фінансування заходів цільових програм міської ради на поточний рік. Пропонується збільшити видатки бюджетних коштів на заробітну плату з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти відділу освіти, молоді та спорту, яких у комунальній власності міської ради налічується 20: 3 – у Хоролі та 17 – у сільських населених пунктах. Також збільшено видатки на виконання комплексної Програми підготовки молоді до військової служби та призову до лав ЗСУ для Хорольського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Для КНП «Хорольська міська лікарня» буде здійснено перерозподіл асигнувань для збільшення видатків на виготовлення проєктно-кошторисних документацій, а з вільних залишків спеціального фонду бюджету планується направити кошти на капітальний ремонт покрівлі поліклінічного відділення по вулиці Михайла Полонського, 11/1. Як анонсувалося раніше, на четвертому поверсі знаходиться лабораторія і через аварійний стан даху й періодичні підтоплювання є пряма загроза для пошкодження чи то взагалі виходу з ладу дороговартісного обладнання, зокрема імуноферментного аналізатора з реагентами для діагностування інфекційних захворювань та іншого, не менш цінного лабораторного інвентарю. Через пошкодження даху виникають складності з уведенням в експлуатацію палат з додатковими ліжко-місцями для пацієнтів денного стаціонару. Також для КНП «Хорольська міська лікарня» з вільних залишків буде додатково виділено кошти на завершення будівельних робіт відділення невідкладних станів з травматологічними ліжками по вулиці Михайла Полонського, 11/1 А. У тому числі буде дофінансовано спорудження прибудови приміщення шахти для розміщення лікарняного ліфту, яким буде здійснюватися транспортування хворих людей і маломобільних груп.

Окрім того, згідно з ухваленим рішенням буде направлено залишок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі понад 4 млн. грн. на реалізацію проєктів медицини. За ці кошти планується здійснити реконструкцію частини приміщень КНП «Хорольська міська лікарня» під терапевтичне відділення з блоком анестезіології та інтенсивної терапії, а також рентген-хірургічним блоком.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради Ірина Штейнберг доповіла про внесення змін до Програми «Опікуємося освітою» на 2021-2025 рік. У Програму внесено зміни з метою модернізації матеріально-технічної бази окремих навчальних закладів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області. Зокрема, за кошти державного і бюджету Хорольської міської територіальної громади планується: здійснити реконструкцію приміщення Центру дитячо-юнацької творчості під Центр дозвілля молоді (по вулиці Небесної Сотні, 33 А); капітальний ремонт приміщення Хорольської гімназії; встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення й управління евакуацією людей на випадок пожежі у Хорольській гімназії, Хорольській спеціалізованій школі №1 та ЗДО «Веселка» та капітальний ремонт по утепленню приміщення ЗДО «Яблунька». До цього переліку включено й капітальний ремонт частини будівлі зі сходовою кліткою опорного закладу «Вишняківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів».

Окремим блоком розглянуто питання майнового характеру. Головний спеціаліст відділу з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою Тетяна Єркіна доповіла про продовження договорів оренди нежитлових приміщень між орендарями АТ «Державний ощадний банк України», АТ КБ «Приватбанк», КП «Лубенське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» та орендодавцем і балансоутримувачем – виконавчим комітетом Хорольської міської ради строком на 5 років. На вимогу чинного законодавства інформаційне повідомлення про прийняте рішення щодо продовження договорів по кожному об’єкту оренди буде розміщено на електронному майданчику Української Універсальної Біржі в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі».

Переважна більшість питань порядку денного стосувалася врегулювання питань земельних відносин у межах Хорольської міської ради. Наразі земельна реформа із передачі земель державної власності у приватну перебуває у активній фазі впровадження і вже з 1 липня цього року запрацює ринок землі. Ще у 90-х роках були перші спроби передати землі з державної у приватну власність шляхом розпаювання земель колгоспів та радгоспів між їх членами, індивідуальної приватизації та викупу. Однак, повноцінного права на розпорядження землями сільськогосподарського призначення її власники досі не отримали. Тепер держава надає кожному громадянину можливість реалізувати своє право отримати у власність земельну ділянку площею до 2 га. У зв’язку з цим на адресу міського голови надходить велика кількість письмових заяв від громадян з проханням надання дозволу на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Таких проєктів рішень підготовлено спеціалістами відділу земельних відносин та екології найбільше в переліку земельних питань.

Розглянуто питання кадрового призначення. Міський голова запропонував на посаду керуючої справи (секретаря) виконавчого комітету Галину Козлову. Запропоновану кандидатуру підтримала більшість депутатів.

Останнім розглянуто звернення депутатів, ініційоване для розгляду депутатом Олександром Прядко, стосовно спрощення процедури субсидій для громадян. Звернення депутатів вирішено направити на адресу Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з вимогою скасувати постанову щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій. Депутати вважають, що субсидіанти, які потребують першочергового соціального захисту, стали жертвами антисоціальної політики. У зверненні була й вимога в призначенні субсидій мешканцям громади з використанням баз даних органів державної влади в автоматичному режимі, без зайвих бюрократичних перепон та повторних зборів пакетів документів, дані яких залишаються без змін.

У різному, за ініціативи депутата обласної ради Олега Баканова, розглянуто проблемне для пасажирів громадського транспорту питання. Останнім часом проблема закриття двох автостанцій у Хоролі набула широкого суспільного резонансу. У соціальних мережах громадяни активно висловлювали своє занепокоєння з приводу припиненням роботи автостанцій. У період «червоної зони» пасажиропотік знизився майже вдвоє, а для власників автостанцій покриття збитків стало неможливим. 7 травня цього року Полтавська область вийшла із «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, однак ситуація з пасажиропотоком не змінилася і складає 20-25% від його рівня аналогічного періоду 2019 року. Не зважаючи на послаблення карантинних обмежень, власники прийняли рішення про закриття автостанцій. Населення вимагає від міської влади прискорення вирішення проблеми. Депутат Яна Карманська запропонувала альтернативний варіант її вирішення шляхом створення робочої комісії зі складу депутатів міської й обласної ради, яка вивчить фінансово-економічні обґрунтування та умови створення комунального підприємства по наданню послуг з пасажирських перевезень. Також для посилення інформування та комунікації з громадянами вона запропонувала розмістити графік руху автобусів, які продовжують рух через міські автостанції.

У цілому робота пленарного засідання сесії була плідною і конструктивною.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]