Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

заявки практикуму коштів заявок) субвенцію інфраструктури невідповідність розвиток минулого об’єкти заявок субвенції об’єднаної ремонт проектних питань реформ регіонального відділення офі
Обмін досвідом кращих практик місцевого самоврядування
2017-06-19

Днями, 16 червня 2017 року, в селі Піщаному Кременчуцького району за ініціативи і організаційної підтримки Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Порядок отримання та використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної громади». Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС і об’єднав представників сільських, селищних, міських рад, об’єднаних територіальних громад міста, консультантів офісу реформ регіонального відділення. Делегатами з Хоролу були заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко та директор Полтавського регіонального відділення АМУ Галина Безносик.

До учасників практикуму з вітальним словом звернувся голова Асоціації міст Полтавщини, Миргородський міський голова Сергій Соломаха. Галина Безносик розповіла присутнім на заході про актуальність питання розподілу субвенцій на розвиток інфраструктури і ефективність їх використання, оскільки напередодні проведення практикуму уряд розподілив субвенцію між громадами. На жаль, порівняно з минулорічними сумами на розвиток громад виділено менше бюджетних коштів.

Модератор практикуму, заступник піщанського сільського голови Василь Компанієць розповів про порядок та умови надання коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам, про особливості формування проектної заявки. Також доповідач поділився, на які напрямки спрямувала субвенцію минулого року Піщанська ОТГ– це капітальний ремонт під’їзної дороги до Піщанськоі гімназії, придбання автомобіля швидкої медичної допомоги, будівництво електроосвітлення в селах, що увійшли до складу об’єднаної громади, ремонт приміщень у гімназії в Піщаному тощо. Цьогорічну субвенцію в Піщанській ОТГ планують спрямувати в освіту та культуру.

Анжеліка Саідова, консультант з бюджетних питань офісу реформ Полтавського РВ АМУ, розповіла про основні помилки, які допускають у громадах при оформленні проектних заявок: невідповідність формі заявки і невідповідність плану соціально-економічного розвитку, відсутність розрахунків у бюджетній частині проектної заявки. Ще одне суттєве зауваження Мінрегіону – не розписано, яким чином буде забезпечуватися кінцевий результат у декількарічних проектах і невідповідність заявки та кошторисної документації.

За словами консультанта, до Мінрегіону минулого року надійшло 1292 проектних заявок, з яких лише 10 повернули на доопрацювання. Найбільше затребуваними серед українських ОТГ виявилися такі напрямки: об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури (520 заявок), об’єкти та заходи у сфері освіти (450 заявок), водопостачання та водовідведення (90 заявок). Далі йшли придбання спецтехніки, шкільних автобусів, витрати на охорону здоров‘я.

На завершення практикуму гостям показали школи, сільські клуби, відремонтовані дороги, інші об’єкти, в які вклали гроші минулого року.

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]