Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Обговорення середньострокового прогнозу бюджету Хорольської міської ТГ
2021-08-11

У середу, 11 серпня 2021 року, в адміністративному приміщенні Хорольської міської ради відбулася розширена нарада за ініціативи міського голови Волошина С.М. та начальника фінансового управління Хорольської міської ради Бровко Л.Г. по питанню обговорення прогнозу бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Нарада відбулася з метою обговорення найважливішого для подальшого розвитку громади питання щодо наповнення міського бюджету, за рахунок якого буде забезпечуватися стабільне функціонування усіх сфер життєдіяльності громади: освіти, охорони здоров’я, культури, соціального забезпечення і зайнятості населення, житлово-комунального господарства, благоустрою та інших. До обговорення залучено широку аудиторію учасників: депутатів Хорольської міської ради восьмого скликання, представників апарату міської ради, керівників структурних підрозділів її виконавчих органів, фахівців фінансового управління, керівників комунальних підприємств міської ради та активу громадськості.

В умовах нестабільної соціально-економічної ситуації в громаді та Україні в цілому, спрогнозувати бюджет на наступні три роки досить складно через наявність низки факторів ризику. Одним із найбільших проблем точного прогнозування видатків бюджету для головних розпорядників коштів є неврегульовані ціни на енергоносії. Через коливання тарифів на природний газ та електроенергію практично досить складно спрогнозувати об’єми споживання для установ, які фінансуються з бюджету громади. Серед ризиків невиконання прогнозних показників бюджету на 2022-2024 роки також можуть бути несприятливі зміни в економічному середовищі, які обумовлені поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

У ході активних дискусій свої пропозиції та зауваження внесли: депутат Полтавської обласної ради, головний лікар КНП «Хорольська міська лікарня» Хорольської міської ради Виноград М.В., депутат міської ради, директор опорного закладу «Хорольська гімназія Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області» Копайгора М.М., депутати міської ради Шевчуга В.М., Повар Т.С., Гловацький Р.М., Бойко Л.А. та Бойко Ю.В., начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Левіна О.В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради Штейнберг І.О.   

Кожен із учасників обговорення розкрив проблеми своїх галузей і відстоював власну позицію щодо залучення бюджетних коштів на забезпечення потреб установ та реалізацію основних заходів програм розвитку. В умовах складного перехідного періоду після впровадження реформи децентралізації, основним завданням влади всіх рівнів є всебічне сприяння у створенні додаткових робочих місць, вирішення проблеми легалізації зайнятості населення та виведення з «тіні» неоформлених працівників для збільшення показників головного бюджетоформуючого платежу – податку з доходів фізичних осіб (ПДФО), пошук додаткових джерел наповнення доходної частини бюджету фінансовими ресурсами та створення відповідних стимулів для збільшення дохідної частини бюджету.

Після детальних обговорень питання прогнозування бюджету з урахуванням зауважень і пропозицій присутніх на нараді учасників, розроблений фінансовим управлінням проєкт рішення винесено на розгляд чергового засідання виконкому та сесії.

Бюджетотворчий процес – це фундаментальна основа для забезпечення подальшого стабільного функціонуваня усіх сфер життєдіяльності нашої громади.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

  

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]