Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

участь пісні площі свято хорольської міста нового сергій новий півня цьому голова новорічної міської свята дійства полтавського після взяли центральні
Новорічна ніч святкова, феєрична і казкова!
2017-01-03

  Ось і настав ще один Новий рік в житті кожного з нас. І чим більше нас поглинає побут і безкінечна круговерть повсякденних турбот, тим більше хочеться, щоб трапилося хоча б якесь маленьке диво. І коли ж як не в новорічну ніч можна поринути в атмосферу чудес, доброї казки і віри в краще.  Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших свят на календарі, яке протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах світу на всіх континентах. Для нашого міста це свято стало особливим і довгоочікуваним.

Вже другий рік поспіль за ініціативи міського голови Сергія Волошина святкування Нового року проводиться на центральній площі міста з простою, але з дуже важливою метою – подарувати містянам та гостям святкового дійства незабутні враження, позитивні емоції та енергетичний заряд на цілий рік прийдешній.

Недаремно говорять, що як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. А оскільки саме це свято віщує початок всього нового, то для організаторів стояло завдання вдихнути у святкування щось несподіване, цікаве, оригінальне і нове.

Новий 2017 рік зустрічало наше місто весело і без нудьги в супроводі пісенних композицій, танців, конкурсів та інших розваг. Ведучим свята був неперевершений конферансьє Віктор Ємець, який не допускав, щоб свято перетворилося в спонтанний і стихійний захід. Заздалегідь придуманим сценарієм здійснив подорож у цікаву мандрівку в часи Миколи Гоголя. Наче ожили персонажі його легендарного твору «Ніч перед Різдвом» (або «Вечори на хуторі біля Диканьки»). У сценарії новорічної вистави за мотивами цієї повісті взяли участь запрошені актори Полтавського обласного музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя. Завдяки акторській майстерності кращих представників театрального колективу і безпосереднього контакту з гостями на площі ця вистава перетворилася в справжній мюзикл. І в цьому веселому, захоплюючому і видовищному комедійному спектаклі мали змогу взяти участь всі бажаючі. Учасникам святкового дійства запам’яталися яскраві образи Солохи, козака Чуба, кума Панаса, дяка Осипа Никифоровича і Пацюка.  

Акторську майстерність в новорічній виставі показали глядачам: Сергій Жмурко (Півень), Тимофій Зінченко (Микола Гоголь, Дяк), Олександра Галатченко (Мавка, Снігуронька), Наталія Магда (Солоха), Сергій Озерянко (Панас, Дід Мороз), Олександр Коваленко (Чуб, Пацюк) та Микола Головченко, який був звукорежисером.

Своїми співочими дарунками підігрів публіку лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, артист-вокаліст Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України Олексій Похвала. Він подарував хорольцям пісні із свого репертуару, зокрема відому всім «Я пришел», а також влаштував дискотеку під сучасні пісні та ретро 80-х. Під бурхливі овації виконав запальну пісню «На белом покрывале января» полтавського гурту «Фристайл».

Коли публіка вже була «підігріта», в епіцентрі уваги опинився головний казковий персонаж новорічної ночі – Дід Мороз. В цьому році він примчав, як годиться за старими добрими традиціями, на дерев’яних санях. Цей казковий транспорт був наданий у розпорядження всім бажаючим проїхатись засніженими вулицями міста під дзвін копит швидкого коня-скакуна.

Висловлюємо вдячність хорольцю Роману Гайдару за наданий гужовий транспорт для незабутніх розваг в Новорічну ніч.  

Не обійшлося на святі без чарівної супутниці Діда Мороза – Снігуроньки, та основних символів та покровителів минулого 2016 року і прийдешнього 2017 року за східним календарем – спритної Мавпи та енергійного Півня. Зіткнення Мавпи з Півнем, як двох стихій було бурхливим і нищівним. Після опівночі в свої права таки вступив вогняний червоний господар року.

За мить до бою новорічних дзвонів до присутніх звернувся міський голова Сергій Волошин, з вітальною промовою просто, але щиро і від чистого серця, з побажанням миру і добра, щастя і радості у кожну домівку, успіхів і процвітання у Новому 2017 році. До його вітальних слів приєдналися на центральній сцені представник президій Ради підприємців та Громадської ради ветеранів при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Людмила Махно і Галина Козлова, а також депутат Хорольської міської ради 7-го скликання Анатолій Ящук. Після цього пролунала легендарна пісня харківчанки Людмили Гурченко «5 минут» із кінофільму «Карнавальна ніч». Як тільки на новенькому дерев’яному млині на центральній частині площі електронний годинник сповістив про наближення дванадцятої години ночі, пролунали новорічні дзвони, і в цю чарівну мить кожен загадав найзаповітніші мрії, намітив грандіозні плани на рік.

Пробили дзвони, пролунав гомінкий спів Півня і площа заіскрилася сяючим мереживом бенгальських вогнів. Свято більш активніше почало набирати свої оберти і на площі з кожною хвилиною ставало все тісніше. В цей момент до юрби звернулася з вітаннями голова Хорольської районної ради Віра Мартюк. Після цього міський голова Сергій Волошин разом з почесними гостями головою районної ради Вірою Мартюк та депутатом обласної ради Фахраддіном Мухтаровим взяли участь в розіграші новорічної лотереї, випробувавши її учасників на щасливу вдачу. Призи для лотереї були придбані міською радою та за підтримки Фахраддіна Мухтарова.

Як і планувалося за сценарієм, в хід пішли розважальні конкурси на кмітливість, силу, хореографічні та інші здібності. За підсумками змагань переможцям конкурсів було вручено вісім ексклюзивних сертифікатів від міського голови: богатир року, кращому танцюристу і кращій танцюристці року, найактивнішому учаснику та найактивнішій учасниці танцювального флеш-мобу, переможцю конкурсу-дефіле на кращий новорічний костюм, переможцю конкурсу на швидкісне поїдання вареників  і швидкість випивання пива. Останній конкурс  неодноразово просили повторити ті конкурсанти, які замерзли на морозі і потребували негайного зігріву.

Для людей, які не позбавлені почуття гумору і азарту, було проведено аукціон. Найщедріша учасниця новорічного аукціону стала володаркою живого півня, який обов’язково принесе новій господині відбірну удачу. Той цей талісман не слід поспішати пускати на холодець, як мінімум годувати до потрібної кондиції.

Сподіваємось, що для учасників святкового дійства новорічна ніч подарувала приємні моменти, які в спогадах промайнуть незабутніми епізодами і вдихнуть віру в чудеса, добро, і у те незвідане нове, яке обов’язково принесе очікуване і бажане все саме-саме найкраще.

Просто заворожили своїм чарівним співом троє красунь Полтавського фольк-гурту «Стрибожі внуці» – Аліна Жмурко, Аліна Зінченко і Людмила Квашук. Перші двоє співачок наші землячки (родом з Хорола і Хильківки), третя – з Лубен.

Слухачі були приголомшені акапельним виконанням народних пісень цими талановитими україночками. А от аутентичне виконання пісень з світового репертуару неможливо передати словами, це треба було чути. Розчулена та вражена потужним і задушевним співом публіка не хотіла відпускати голосистих дівчат зі сцени і під гучні аплодисменти просила виконати пісні на замовлення. Якось в одному із своїх інтерв’ю «Стрибожі внуці» сказали «не ми вибрали народне, народне вибрало нас». І не даремно, бо саме народна прихильність і визнання говорять самі за себе. А допоки серед нас є такі таланти, допоки буде невмирущою національна культура і пісенний фольклор як джерело народознавства.

Завдяки спільним зусиллям хорольчан вдалося організувати таке святкове дійство, яке, сподіваємося, стане гарною доброю традицією із зустріччю кожного наступного Нового року у місті.

Зокрема,  хочеться висловити щирі слова вдячності організаторам свята: оргкомітету Хорольської міської ради на чолі з міським головою Сергієм Волошиним, виконавчому комітету та депутатському корпусу, директору КП «Комунсервіс» Владиславу Вовку та його працівникам та депутату Полтавської ради Фахраддіну Мухтарову за надану фінансову підтримку, директору Хорольського РБК Анатолію Крутьку та його талановитому колективу. Заслуговують подяки приватні підприємці міста, які взяли активну участь в організації свята, зокрема: Кіяшко В., Махно Л., Єрохін В., Шевченко Н., Чугай В., Матяш В., Личко С., Гупало О., Діхтярь А., Шоботенко С., Петяков Ю. та інші.     

   Хорольці вміють не лише добре працювати, а й гарно культурно відпочивати. Хто побував на святі – в цьому переконався, адже ці заходи об’єднують людей і вселяють віру у краще життя. У цей непростий час нехай об’єднає нас терпіння, зваженість, мудрість й взаєморозуміння. Нехай у 2017 році наш Хорол стане ще привабливішим, а люди будуть здорові, щирі і небайдужі.

       Фоторепортаж зустрічі хорольцями Нового року 2017 можна переглянути у розділі "Фотогалерея" або за посиланням тут.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]