Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Новини самоврядування
2016-03-23

22 березня  2016 року в м.Хоролі відбувся  практикум з застосування законодавства  на тему: «Актуальні питання  виконання антикорупційного законодавства. Конфлікт інтересів в органах місцевого самоврядування і способи його врегулювання». Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (проект «ПУЛЬС»), що впроваджує Асоціація міст України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Учасниками  практикуму (сорок осіб) були голови місцевих рад, їх заступники, керівники структурних підрозділів міських рад та спеціалісти, юристи виконавчих комітетів, голова Хорольської районної ради Мартюк Віра Анатоліївна та голова Хорольської міської ради Волошин Сергій Михайлович.

Під час роботи слухачі детально ознайомилися з законодавчою базою, що регулює питання протидії корупції, обговорили обмеження, передбачені антикорупційним законодавством для посадових  осіб органів місцевого самоврядування. Також під час практикуму розглянуто питання, що стосується  конфлікту інтересів (приватний інтерес, реальний конфлікт інтересів, потенційний конфлікт інтересів). На практичних прикладах було проілюстровано механізми дії законодавства та способи врегулювання і запобігання конфлікту інтересів. Детально звернута увага на  відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів: кримінальна, адміністративна, цивільно-правова, дисциплінарна.

Серед учасників практикуму відбулась предметна дискусія з усіх запланованих програмою питань, і як результат – отримані вичерпні відповіді на питання, які хвилювали присутніх. В цих дискусіях взяли активну участь і представники Хорольської міської ради, зокрема: міський голова Волошин Сергій Михайлович, начальник відділу правової роботи та кадрових питань  Бибик Віталій Віталійович.

Не обійшлося  без розгляду питання, яке не передбачено програмою заходу,  це питання, що стосується створення об’єднаних територіальних громад. Детально про це  розповіла голова Хорольської районної ради  Мартюк Віра Анатоліївна.

Учасники заходу відмітили теоретичну корисність тематики та важливість у практичному її застосуванні,  а також професіоналізм та володіння питаннями модератора практикуму Таран Олени Петрівни, начальника юридичного управління Комсомольської міської ради та керівника секції юристів, що працює при  Полтавському РВ.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]