Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

На Полтавщині достроково почали виплачуватися пенсії за березень!
2022-03-03

Незважаючи на введений в країні воєнний стан, органи Пенсійного фонду України повинні забезпечити пенсійними виплатами своїх підопічних. На Полтавщині таких людей майже 414 тис. осіб. Із 2 березня, тобто раніше законодавчо встановленого терміну, літні люди почали одержувати соціальні гарантії за поточний місяць. 

На кінець дня у повному обсязі профінансовані пенсії колишніх військовослужбовців,  а також пенсійні виплати тих, хто одержує виплати через поштові відділення та банківські установи, – з 4 по 10 березня і з 4 по 9 березня відповідно.

Причому переважна більшість пенсій перераховані на підставі урядової постанови від 16 лютого п.р., тому виплати почнуть надходити у підвищених розмірах. Звичайно, лише у тих випадках, коли підвищення законодавчо обґрунтовані.

Як зазвичай буває під час масових перерахунків, збільшення виплат у кожного пенсіонера буде різним, адже розраховується показник індексації за спеціальною формулою з урахуванням зростання інфляції і збільшення середньої заробітної плати за три попередні роки.

Найбільша кількість людей – понад 108 тисяч, одержать підвищення до ста гривень. Близько 89 тисяч пенсій зростуть на суму від 100 до 200 гривень.

Зважаючи на те, що люди свого часу мали різні заробітки і мають у підсумку різну тривалість страхового стажу, зафіксовані і більш суттєві суми підвищень, зокрема:

- 350 400 гривень – 16,3 тис. осіб;

- 400 450 гривень – 19,3 тис. осіб;

- 450 500 гривень – 19,3 тис. осіб.

У деяких полтавських пенсіонерів, а таких майже 26 тисяч, у березні пенсії зростуть на 1000 і більше гривень.

Аналіз, проведений у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області, свідчить, що загальна потреба на виплату пенсій в регіоні у березні зросте майже на 142 млн. гривень. За оперативними даними, сума пенсійних виплат досягне 1 млрд. 804,5 млн. гривень.

Крім того, тим людям, чиї пенсії не підпадають під індексацію (були призначені протягом останніх трьох років), з 1 березня буде здійснена щомісячна доплата у розмірі 135 гривень.

 

Головне управління Пенсійного фонду України

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]