Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської лікарні медицини хорольської міська відділення медичної михайло новими відділень лікарня голова людей життя здоров’я міський позитивні лікарів реконструйованих
Міська лікарня обличчям до людей
2021-08-06

Життя і здоров’я людини – це найвищі соціальні цінності. Важливою передумовою для повноцінного й щасливого життя кожного з нас у суспільстві є міцне здоров’я. Тож одним із пріоритетних завдань на рівні міської, обласної та державної влади є розвиток медичної сфери.

Міський голова Сергій Волошин та головний лікар КНП «Хорольська міська лікарня» Хорольської міської ради,  депутат Полтавської обласної ради Михайло Виноград докладають спільні зусилля, щоб вирішити проблемні питання та вивести стан сучасної медицини на новий якісний рівень, забезпечити кожному мешканцю Хорольської та сусідніх територіальних громад доступ до високоякісних, доступних медичних послуг. У рамках робочого візиту 5 серпня цього року міський голова спільно з головним лікарем, депутатом міської ради Романом Донцем та персоналом лікарні здійснили огляд реконструйованих відділень, їдальні, блоків підсобних, господарських приміщень та благоустрою прилеглої території міської лікарні. Оцінили реальний стан установи вторинної спеціалізованої ланки медицини Хорольської міської ТГ, яка все ближче наближається до взірцевої.  

Ще рік тому про кардинальні позитивні зміни в медицині мало кому вірилось. «З 2008 року були мрії та амбітні плани, щоб наша лікарня змогла обслуговувати до 80% населення Хорольщини на місці, без потреби візитів у область чи столицю для лікування», – поділився думками Михайло Васильович. Вірилось, тож і здійснилось. Коли докладати багато зусиль і наполегливої праці, то всі плани стають реальністю з новими перспективами, можливостями та на благо людей. Вже зовсім скоро, після відкриття реконструйованих відділень, лікарня в цілодобовому режимі зможе обслуговувати мешканців не лише Хорольської, а й сусідніх громад. Невдовзі пацієнти будуть отримувати більш якісні послуги з консультації, діагностики, лікування і профілактики захворювань завдяки модернізації медичного простору з відремонтованими приміщеннями відділень та дороговартісним сучасним обладнанням.

Капітальний ремонт відділення невідкладних станів та неврологічного відділення наразі перебуває на завершальному етапі. Приміщення лікарняних палат укомплектовані новими ліжками, санвузлами, кварцовими лампами та всіма можливими зручностями. Все продумано до найменших дрібниць, аби перебування пацієнтів у стінах лікарні було максимально комфортним. Придбано та встановлено потужний блок безперебійного живлення, який дозволить системі електропостачання працювати в автономному режимі. Тож проведення операційних втручань на випадок аварійного відключення від зовнішньої енергомережі забезпечені надійністю та безпекою.  

Відділення майже повністю умебльовані й оснащені комп’ютерним томографом, ангіографом, а рентген-апарат 1984 року випуску нарешті замінено на новий, мультифункціональний, з можливістю проводити високоточну цифрову діагностику. Застосування сучасного медичного обладнання та впровадження інноваційних технологій дозволить лікарям правильно ставити діагнози. А для фахівців у лікарській практиці це досить важливо, бо точний діагноз є запорукою призначення грамотного та ефективного лікування. 

Усі ці позитивні зміни вдалося втілити за 8 місяців, але ще є багато проблемних питань, які потрібно вирішити. Основну частину таких масштабних робіт вдалося виконати за кошти держбюджету в межах реалізації президентської програми «EMERGENCY-2020», яка є частиною Національної програми «Велике будівництво». Виділялися кошти і з місцевого бюджету на медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги, придбання лампи для операційної, капітальний ремонт покрівлі поліклінічного відділення, будівництво шахти для розміщення лікарняного ліфту для транспортування хворих людей з інвалідністю, других маломобільних груп та на інші заходи.

Завдяки господарському підходу і небайдужості до медицини, яка стала справою всього його життя, Михайло Виноград зумів знайти різні джерела фінансування для реалізації багатьох проєктів капітального будівництва. Не остання роль відводиться й укомплектуванню міської лікарні новими кадрами. Віднедавна до роботи в лікарні приступили шестеро молодих лікарів терапевтичної, педіатричної, анестезіологічної та урологічної спеціальностей. Тож міський голова спільно з головним лікарем думають над вирішенням проблеми забезпечення лікарів житлом.

Комунальне некомерційне підприємство «Хорольська міська лікарня» затверджено урядом у переліку опорних закладів охорони здоров’я по госпітальних округах на період до 2023 року. Кожні три роки цей статус потрібно підтверджувати та проходити акредитацію. Матимемо надію, що створені спільними зусиллями умови для надання якісної комплексної медичної допомоги, орієнтованої на пацієнта, дозволять тримати високий статус опорного закладу й надалі. Міська влада на чолі з головою Сергієм Волошиним, депутати всіх рівнів, керівники підприємств та господарств громади спільними зусиллями підтримують й сприяють розвитку місцевої медицини. А за професійною і якісною медициною – наше майбутнє.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]