Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

паспорт україни оформлення паспорта необхідно громадянина дитини пальців полтавській вартості служби зразка області відбитки міграційної біометричний старого біометричного закордонного паспорті
Міграційна служба інформує!
2017-06-12

З 20 грудня 2016 року відповідно до чинного законодавства України (Постанова КМУ № 152) можливість відмови від оформлення закордонного паспорта з електронним безконтактним носієм припинено.

Біометричний закордонний паспорт – є документом, що посвідчує особу, громадянство України і дає право такій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну.

На даний час закордонний паспорт виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій і на обкладинці біометричного документу є спеціальна позначка.

Зовнішньо біометричний паспорт мало чим відрізняється від закордонного паспорта старого зразка. Окрім тієї інформації, яка міститься в закордонному паспорті старого зразка, у біометричному додатково вмонтований безконтактний електронний носій, на якому міститься інформація про біометричні дані людини: обличчя, відцифрований підпис громадянина, відбитки пальців.

Що стосується переваг біометричного паспорта, то по-перше – це практично, зручно та головне безпечно. Для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології, що робить підробку електронних документів практично неможливою. У разі крадіжки чи втрати такого паспорту, зловмисники не зможуть скористатися ним.

На сьогодні усі територіальні підрозділи УДМС України в Полтавській області забезпечені необхідним обладнанням для оформлення та видачі біометричних документів засобами Єдиного державного демографічного реєстру. Тому громадяни можуть звернутися до будь якого  підрозділу міграційної служби в Полтаві та Полтавській області незалежно від місця реєстрації (прописки).

З метою оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянину необхідно звернутися до територіального органу або підрозділу міграційної служби незалежно від місця реєстрації. Документи, які необхідно при собі мати це паспорт громадянина України, код та паспорт громадянина України для виїзду за кордон старого зразка, якщо такий є.

Для оформлення дитячих закордонних паспортів необхідно мати свідоцтво про народження, фото 10*15 на білому фоні (якщо немає 12 років) та присутність одного з батьків з паспортом громадянина України. Якщо на момент народження дитини один з батьків особа без громадянства або іноземець при собі необхідно мати довідку про належність до громадянства України дитини.

Вимога щодо нотаріального дозволу від батька або матері і надалі буде чинною. Вона діє в дуже багатьох країнах і є стандартом у боротьбі з нелегальною торгівлею людьми, хай як жорстко це не звучить.

Біометричний паспорт для дитини на сьогодні оформлюється з народження. Стара система з фото дитини, вклеєним у паспорт відійшла у минуле – фото вже два роки не вклеюють, навіть для немовляти, необхідно оформлювати паспорт. Термін дії такого паспорту 4 роки.

У дітей до 12 років, яким оформлюють паспорт не беруть відбитки пальців, але без відбитків пальців паспорт не перестає бути біометричним.

Ознакою біометрики є чип, а не відбитки пальців. Наприклад, у людини фізична вада – якщо пальці відсутні, або обидві руки в гіпсі, або не скануються. В цих та у подібних випадках паспорт є біометричним і так само діятиме безвізовий режим.

 Щодо оплати закордонних паспортів, то згідно чинного законодавства оплачується лише один платіж – адміністративний збір.

Порядок обчислення адміністративного збору визначено законом, як сума вартості бланка, вартості персоналізації та вартості адміністративної послуги.

Оформлення в регламентному режимі біометричного закордонного паспорта коштує 557 грн. 32 коп. та видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання, оформлення в терміновому режимі – коштує 810 грн. 32 коп. та видається через 7 робочих днів з оформлення заяви-анкети на його термінове отримання.

Останнім часом в зв’язку з підписанням безвізового режиму попит на біометричні паспорти збільшився. Так. Наприклад, станом на 24 травня 2017 року підрозділами міграційної служби Полтавщини прийнято 30328 заяв-анкет на оформлення біометричних закордонних паспортів, тоді як за 5 місяців 2016 року - 22652 заяви.

 

УДМС України в Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]